Sønderjysk pumpernikkel

Sønderjysk pumpernikkel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
250 g.sukker
125 g.smør eller margarine
3 æg
2 tsk.bagepulver
50 g.hakkede mandler eller nødder
150 g.rosiner
 
Opskrift:
Alle ingredienserne æltes godt sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

Dejen deles i 6 lige store stykker som rulles ud i ca. 30 cm. lange pølser, der sættes på en smurt plade. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 12 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Før stængerne er kolde, skæres de ud i ca. 20 stk. 1 cm brede, der lægges på siden og ristes i ovnen, til de er lysebrune, ca. 10 minutter ved 220 grader C.

Tips:

1 portion giver ca. 120 stk.





karakterer:
Opskriften er vist 5779 gange,
og udskrevet 112 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu