Kvarkkage med æbler

Kvarkkage med æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kvark

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi petersen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
60 g.sukker
125 g.koldt smør
0.75 dl.koldt vand
 
 Fyld:
3 æg
2 spsk.sukker
1 spsk.hvedemel
250 g.kvark
1 appelsin
0.25 tsk.muskatblomme
500 g.belle de boskoop æbler
2 spsk.sukker
125 g.rosiner
3 spsk.ægte rom
 
Opskrift:
Mørdej:
Mel, salt og sukker kommes i røreskålen. Smørret skæres i 3-4 mm tynde skiver. Sæt røremaskinen i gang og dump smørskiverne ned efterhånden. Øg langsomt hastigheden og kør, indtil det ligner revet parmesan. Sæt farten helt ned og hæld vandet i. Stands straks, når det hænger sammen i en klump. Mørdej kan uden afkøling lægges ned i en smurt tærteform og med håndfladerne presses ned i den, så den er beklædt på bunden og lidt op ad siderne. Prik med en gaffel og forbag tærtebunden 10-15 min ved 200 grader. Derefter kommes fyldet i. Denne metode giver en dejlig porøs tærtebund, som ikke bliver klæg af at bages med vådt fyld.

Fyld:
Rosinerne trækker i rom et par timer. Pisk æg, sukker og mel grundigt sammen. Rør kvark, appelsinsaft og muskat i, samt lidt revet appelsinskal. Fjern kærnehuset fra æblerne og skær dem i skiver. Beklæd nu tærteformen dem 3/5 af mørdejen, så det går op ad siderne. Bred et lag af kvarkfyldet ud over bunden. Fordel æblesnitterne henover, derpå rosiner med rom. Drys de sidst 2 spsk sukker over (eller så meget, æblerne kræver). Bred resten af kvarkfyldet over og læg mørdejslåget på. Stik enkelte snit ned i, pensl med letpisket æg og bag ved 175 grader ca. 45 min. Serveres kold.





karakterer:
Opskriften er vist 7374 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-04-27 13:28:07
Så tærten får 1 time ialt? Er tærtebunden ikke bagt 1 gang først?