Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 16 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbertærte med marcipan, billede 4 Rabarbertærte med marcipan, billede 1 Rabarbertærte med marcipan, billede 2 Rabarbertærte med marcipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Ren rå marcipan
100 gram Kogte kolde kartofler
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Mandelessens
   
  Kransekagemasse:
200 gram Ren rå marcipan
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
   
50 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Kagecreme:
0.25 brev Kagecreme (pulver) Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
1.25 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Rabarberkompot:
600 gram Rabarber, renset vægt
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
6 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
Opskrift:
Rør smør og sukker let og luftigt. Rør æggeblommerne i.

Tilsæt den revne marcipan sammen med de revne kartofler, mel og bagepulver.

Vend til sidst de stift piskede æggehvider i.

Bages i springform ca. 24 cm. i diameter ved 175 grader C alm. ovn 25 minutter.

Imens at bunden bager røres kransekagemassen sammen og puttes i sprøjtepose med stor stjernetyld. Massen sprøjtes langs siden af formen hele vejen rundt, og sættes i ovnen i endnu 15 minutter.

Hak chokoladen groft og drys den på den varme kagebund, vent et øjeblik til chokoladen bliver blank og pensel så den smeltede chokolade den ud over kagen.

Dette kan med fordel laves dagen før.



Rør kagecremen efter anvisningen på pakken. Pisk fløden til flødeskum.

Bland kagecreme og flødeskum og fordel det over kagen, når chokoladen er stivnet.

Rabarberkompot:
De skyllede rabarberstilke snittes fint, drysses med sukker og står lunt, til de safter.

Kompotten varmes langsomt, koges sagte 10-15 min., til stilkene er møre tilsættes evt. nonoxal. Lige inden kompotten tages af varmen tilsættes de opblødte husblasblade.

Kompotten sættes til afkøling, gerne i køleskab, men den skal omrøres ind i mellem. Når den er blevet så tilpas stiv at den ikke løber kan den hældes på toppen af tærten.





karakterer:
Opskriften er vist 11527 gange,
og udskrevet 146 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27741 (6605 kcal)
KJ pr. Pers. 1733 (412 kcal)
Vægt ialt 2444 gram
Vægt pr. Pers. 152 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1134 KJ (270 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 35.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu