Rugbrød uden surdej

Rugbrød uden surdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Peter Frank

Indsendt :      Red :
Rugbrød uden surdej, billede 4 Rugbrød uden surdej, billede 1 Rugbrød uden surdej, billede 2 Rugbrød uden surdej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

400 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Kulør
   
Opskrift:
Gær opblødes godt i det lunkne vand, salt tilsættes. Tilsæt resten af ingredienserne og bland det godt med pisker eller røremaskine ca. 10 min.

Hæld dejen i en smurt form, jævn den godt ud, og stil den til hævning i 4 timer.

Bag brødet ved 200 grader C. alm. ovn nederst i ovnen i 1 time.

Tag brødet ud af formen og lad det afkøle

Frys det ned og tø det op, så bliver det bedst.

Tips:

De 400 g rugmel kan erstattes af 300g ruglem og 100g opblødede kærner. OBS!! Brødet er bedst efter det har været frosset. Hvis i som jeg bor i udlandet, kan gæren erstattes med tørgær. ca 15g som blandes i melen. Det er vigtigt at ælte lidt mere hvis i bruger tørgær. Injoy





karakterer:
Opskriften er vist 71667 gange,
og udskrevet 1447 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11784 (2805 kcal)
KJ pr. Brød 11784 (2805 kcal)
Vægt ialt 1362 gram
Vægt pr. Brød 1362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 865 KJ (206 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 45.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-09-30 11:02:32
Jeg bruger maltmel i stedet for kulør, det giver brødet en naturlig mørk farve

  -   2016-07-17 14:50:45
Lækkert brød! Bager det til min datter på 6 måneder. Vi er vilde med det hele familien. Og vi kan aldrig vente på at det bliver frosset ned inden det spises.. Hehe.. Mmh! Nybagt rugbrød er jo altså det bedste, selvom det aldrig er nemt at skære. Hos os hæver det kun 2 timer inden det bages, og det er perfekt 👍🏼

  -   2014-11-09 18:44:24
Jeg enten kærmælk eller ymer plus vand, det giver et syrligt brød

  -   2014-08-13 16:26:38
det er et godt rugbrød men hvordan undgår man at brødet mugner i løbet af 2 dage

  -   2014-03-17 02:01:45
Jeg har ændret i opskriften, så i stedet for 400 g hvedemel, bruger jeg 100 g hvedemel 100 g whole wheat (kan ikke huske hvad det hedder på dansk) og 200 g havregryn. Dertil kommer jeg også opløste hørfrø og hakkede solsikkefrø. Ellers samme opskrift. Dejligt brød.

  -   2011-03-26 10:21:32
Jo tilsæt du bare madkulør/sovsekulør hvis du synes brødet skal være mørkere.

  -   2010-04-26 10:20:26
Hvad er det for nget kulør i vil bruge?? For jeg tænker på sovsekulør, men vel ikke i et rugbrød?

  -   2008-09-06 19:31:55
Efter ca. 2 timer var brødet hævet til dobbelt størrelse som det kan ses på billedet, og så bagte vi det. Det er et meget nemt brød, men det minder mere om grovbrød end rugbrød.