Æbler på butterdej med kanel og mascarponecreme

Æbler på butterdej med kanel og mascarponecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Annesette

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Butterdej
1 æggehvide
2 store eller 4 små smagfulde æbler F.eks coxorange
1 tsk.stødt kanel
4 tsk.mørk rørsukker
1-2 spsk.akaciehonning eller anden flydende honning
 
 Mascarponecreme:
0.5 Vaniljestang
100 g.mascarpone
1-2 spsk.flormelis
 evt.1-2 spsk. frisk citronsaft
 
Opskrift:
Lav 4 cirkler af butterdejen. Pensl de 4 cirkler med æggehviden.

Skræl og udkern æblerne, skær dem i ca ½ cm tykke både og læg dem i et pænt mønster helt ud til kanten af hver cirkel. Drys med kanel og rørsukker, og hæld lidt honning udover æblerne med en ske.

Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 15-20 min ved 180 grader, til æblerne er gyldenbrune.

Flæk den halve vaniliestang, tag kornene ud med en skarp kniv, bland dem med mascarpone og flormelis, og smag evt. til med citronsaften.

Server den kølige mascarponecreme til de lune tærter.





karakterer:
Opskriften er vist 8899 gange,
og udskrevet 208 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu