EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Lækker mørbradgryde II

Lækker mørbradgryde II 8.5 342
Antal:
Pers. 6 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Svinemørbrad i stykkerIndsendt af : mariapedersen

Indsendt :

Lækker mørbradgryde II 4 Lækker mørbradgryde II 1 Lækker mørbradgryde II 2 Lækker mørbradgryde II 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinemørbrad, afpudset
300 gram Bacon i tern
   
500 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
    1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 ds. Cocktailpølser, konserves 1 dåse cocktailpølser vejer ca 115 g. drænet vægt
    1 dåse cocktailpølser vejer ca 115 g. drænet vægt
  Sauce: 1 dåse cocktailpølser vejer ca 115 g. drænet vægt
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Paprika *
1 tsk. Cayennepeber *
1 Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
    1 bouillonterning vejer ca. 10 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Puds mørbarden og skær i tynde skiver.
Hak løget, rens champignon og skær dem i kvarte.

Steg først bacon og mørbrad på panden, tag dem af. Steg dernæst løg og champignon på panden og tag også dem af.

Smelt lidt margarine i panden og rør melen ud i tilsæt mælk, fløde, krydderier og bouillon.
Smag evt til med salt.

Når sovsen er klar tilsættes de andre ting fra panden samt cocktailpølser.
varm godt igennem og server med ris eller kartoffelmos.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 16924 (4029 kcal)
KJ pr. Pers. 2820 (671 kcal)
Vægt ialt 2718 gram
Vægt pr. Pers. 453 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 622 KJ (148 kcal)
Protein 9.0 gram
Fedt 11.0 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.5 ( 342 stemmer )
Opskriften er vist 1485439 gange,
og udskrevet 73617 gange.

Majbritt  -  2015-01-07 11:51:53
Undrer mig utrolig mange gange over folks kritik ang. cocktailpølser fra dåse. Vi kan vel ikke komme uden om at smag og behag er forskellige. Personligt vil jeg KUN have cocktailpølser fra dåse, elsker dem og gider ikke de andre med skind på. Ergo, - smag og behag ER forskellige, men undrer mig endnu mere over at folk har så stor en trang til at fortælle vi andre at dem fra dåse er ulækre og smager forfærdeligt, for en der elsker dem. Og hvad har det egentlig med en ellers fantastisk ret ata gøre, som jeg selv har lavet et hav af gange, med cocktailpølser fra dåse og alle har elsket denne ret.

Lisa  -  2014-10-07 23:03:34
så lækker... jeg bruger dog alm coktailpølser og bruner lidt og så er det perfekt... genial at lave meget af og fryse ned...

mejsevej  -  2014-09-30 18:04:06
nem opskrift. læg dog mærke til at standarden er til 6 personer - sultne 6 personer. men en klart ny favorit mad, og jeg fik børnene til at spise champignon. lækker lækker

Kasper   -  2014-09-12 18:21:21
Lækker gryde . Har lavet den masser af gange uden at lave om i opskriften. Den er super god som den er. Og alle i familien er bare vild med den når jeg laver den som den er beskrevet i opskriften 😆

Steffen O.  -  2014-05-25 22:56:46
Jeg kan virkelig ikke se problemet i konserves cocktail pølser, kan nogen forklarer mig hvorfor folk syntes at det er så ulækkert at have i?

Steffen O.  -  2014-05-15 22:42:55
Jeg kan virkelig ikke se problemet i konserves cocktail pølser, kan nogen forklarer mig hvorfor folk syntes at det er så ulækkert at have i?

Mælkeallergikeren  -  2014-04-29 15:04:06
Jeg brugte laktosefri mælk og fløde (mærket valio) - det blev helt som hvis man havde brugt almindelige mælkeprodukter. Jeg lavede det hele i en gryde for at få plads til det, trods at jeg har en meget stor pande. Jeg brugte også mere fedtstof end skrevet, for det var slet ikke til grøntsagerne. Derudover brugte jeg også kun halvt så meget fløde og det blev super lækkert alligevel!

Jimmi  -  2014-02-28 18:56:15
Super super lækker med kartoffelmos til, kan helt sikkert anbefale den. Husk at tilføje tomatpureen, da den ikke er nævnt i opskriften. Vi skiftede champignonerne ud med rød peber og tilføjede lidt ekstra krydderier. Næste gang vil vi prøve med lidt mindre fløde og færre cocktailpølser, da begge dele var en anelse dominerende, men det er jo en smagssag :)

Mikal Kolstad  -  2014-02-26 18:37:47
Dette er en vinder, børnene elsker den, den er meget bedre end Bedstes mørbradgryde. Og det siget ikke så lidt.

ib jensen  -  2014-02-01 17:58:42
Det er jo Pramdragergryde :-)

John  -  2013-12-10 02:48:14
Hvad drikker man til mørbradgryde? Rødvin? Øl?

Line  -  2013-11-13 15:21:02
Rigtig god opskrift, jeg tilføjede chili da jeg syne s retten var for lidt krydret.

Søren  -  2013-09-26 13:08:11
Dåse coktail(pølser) er ikke cocktailpølser....Det er en synd at bruge sådan noget ligesom pulverkartoffelmos....Så lidt tid har vi da heller ikke til at lave noget godt og bruge de ting vi har

Price  -  2013-06-05 19:45:22
Til Justagirl - Spændende ! Jeg plejer at udskifte svinemørbrad med oksemørbrad, og så bruger jeg rødvin istedet for tomatpure, og rosenmarin og basillikum istedet for cayennepeber og paprika. Og så i med en halv stang vanillie ala blomsterberg, som koger med 10 minutter. Det sætter lige prikket over i'et. Tak for en god opskrift, vil give den 9.9

Justagirl  -  2013-05-21 16:31:15
Jeg skal lave opskriften her om lidt. :-)

  -  2013-05-17 20:13:55
lidt mindre cayenne peber for mit vedkommende, men ellers super opskrift! :)

Dennis B  -  2013-04-16 20:34:36
Lavede denne til 16 personer med flg få ændringer: Brugte KUN sødmælk - hverken vand til boullion terninger eller fløde. Brugte cocktailpølser fra pakke - ikke dåse. Serveret med Rodfrugtemos og flutes m/smør.. Smagte ganske fantastisk, men det blev lidt for "flydende" og derfor er ris nok bedre - med mindre man sikrer at mosen er meget fast :)

mimor  -  2013-04-11 12:50:36
Det smage fanstastisk

Erravs  -  2013-03-26 08:30:45
Hammer lækker ret... er altid et hit!! Er der nogen der ved om man kan erstatte fløden med Milda?? Har nemlig en nevø der har sukkersyge og han må gerne få Milda, men ikke piskefløde.

kurt  -  2013-03-20 16:40:43
synes godt da det er let lave

jørgensen  -  2013-03-18 18:53:03
Super god opskrift mætter hurtigt

  -  2013-02-25 18:18:11
Hvilke slags ris ville I servere til, til gæster? Jeg overvejer enten jasmin, basmati eller natur.

karina  -  2013-02-19 16:43:50
super lækker ret.. jeg vil så stege bacon og kødet hver for sig så det får en ordentlig stegeskorbe og bacon'er blir sprødt i stedet for slasket :)

Mickey  -  2013-01-04 16:16:28
Lavede den til en åbning på kokkeskole, tilføjede bare lidt rødvin , og lavede en rodfrugt mos , med pastinak gulerødder , kartoffel .. Super lækkert !

Mads L  -  2012-12-03 20:20:18
Lavede det med 0,5L18% madlavningsfløde og der blev det lidt tykt. Men smagen er himmelsk!

Steen  -  2012-11-03 18:27:10
SUPER ret... Kan kun sige, at den er utrolig lækker. En anelse stærk, hvis man ikke passer på med Paprikaen og Cayennepeberet, men det bestemmer man jo selv.. Ang. Cocktailpølserne så er der vist allerede sagt nok:-) et tital herfra ..:-)

Mutti  -  2012-10-17 07:33:40
Til "Kan ikke tåle tomater" - jeg får allergi og udslet af tomater, men ikke når jeg bruger økologiske tomater ! Tomater og kakao-bønner suger alt skidt i jorden op, så det sætter sig i frugten - derfor er det i mit tilfælde vigtigt at de er økologiske - håber det kan hjælpe dig også.

:-D  -  2012-10-14 16:35:57
dejlig ret, men udelader cocktail pølser

  -  2012-10-14 08:59:56
nem og lækker ret,men hold igen med cayennepeber.

  -  2012-09-25 15:32:37
Hvor længe skal retten koge/simre??

  -  2012-09-13 12:44:51
Kan man anvende kylling i stedet for mørbrad?

Jytte  -  2012-09-07 14:32:54
Jeg har lige lavet retten med få ændringer. Brugte skinkekød i tern i stedet for mørbrad. Fulgte opskriften indtil sovsen. Havde 1500 gram kød, men nøjedes med en halv liter piskefløde og bouillon af to terninger og så tog jeg en dåse hakkede tomater i. Jævnede dette med lys sovsejævner. Har nu en virkelig dejlig gryderet med en flot farve og kanon smag.

  -  2012-09-05 12:11:56
hvilken boullion er det der er beskrevet??

Jannie  -  2012-08-31 09:09:41
Super lækker ret, MEN brug dog aldrig konserves cocktailpølser, adr de smager frygtelig og kan ødelægge alt mad. Køb i stedet ekstra gode cocktailspølser som ligger i små pakker evt dem som bruges til pizza eller køb dem hos slagteren :o)

Dan  -  2012-06-29 19:01:34
Fløden kan nemt undværes, da sødmælk indeholder den helt rigtige fedtprocent. bare erstat fløden med sødmælk

Susanne  -  2012-06-12 19:44:48
Lækker ret, men jeg bruger nu færre cocktailpølser - og ikke dem fra dåse.

-  -  2012-05-21 13:56:28
Den lyder lækker! Glæder mig til at prøve i aften! :)

Flemming  -  2012-04-21 17:51:20
Retten ser godt ud - er ved at kreaere den- Bruge kokosmælk og Dolmio samt mejs og Frigodan's Thai ris. Ellers efter opskriften.

gian  -  2012-04-15 12:59:51
Virkelig lækker - bruger dog skummetmælk og cremefine 7%

-  -  2012-04-06 18:18:28
Super god og nem at lave.

mce  -  2012-04-05 22:13:41
super god, nem at tilberede

Carlos  -  2012-04-04 15:57:06
Elsker det, tilsætter evt. lidt peberfrugt, spiser det ofte, 1 kg. koster 8 eu. i spanien.

lars  -  2012-03-22 20:22:52
Lækker ret, evt. en klat gorgonzola i sovsen.

Lillemor  -  2012-02-18 18:18:37
Hej Formoder at der skal 0.5 liter væske pr. terning bouilloin ?? Det forklarer måske kommentarer på stærk sovs eller lidt sovs som nogen har skrevet om ??

  -  2012-02-03 15:58:08
Super lækker - altid den opskrift vi bruger, når den står på mørbradgryde. Den kan sagtens fryses, vi fryser altid resterne og den er helt fin når den bliver varmet op igen, bare lad den tø før den bliver varmet.

luise  -  2012-01-29 17:30:56
har tænkt mig at lave denne hjemmefra, så den er klar til skitur til 20 mand. Kan den fryses - er der nogen der har prøvet det ?

Jens Arne  -  2012-01-12 21:56:43
Hej. Mange tak for opskriften. Det er meget lækker mad, dog vil jeg sige den er meget fed. Vil prøve at lave en lettere version, men rigtig god smagssammensætning.

  -  2011-12-13 18:12:40
Denne opskrift var suveren. Men lidt stærk. Så hvis den skal serveres til helt så børn så spar lidt på krydderrierne:)

Pernille <3  -  2011-11-06 18:52:18
Wauw jeg tilsatte kun lidt kulør og den smager fantastisk :D

Kit  -  2011-10-22 14:51:32
Rigtig lækkert - også uden sødmælk og fløde. Jeg brugte jævnet minimælk istedet

joan  -  2011-09-21 17:28:23
syntes det er en af de bedste gryderetter jeg har smagt og lavet ... kan kun andbefales ;0)

  -  2011-09-20 15:56:46
vi fik denne ret igår :) den er super ...

Kenneth  -  2011-07-13 18:19:26
Tilfør laurbær blade , 1 tsk dijon sennep, dobbelt op på oksebullionen, spidskommen, hvidløg og 6 cl cognac SÅ smager den bare vildt godt :-)Gør den dobbelt så drøj ved at bruge 1½ liter sødmælk og ½ liter vand og tilbered iøvrigt soucen i en stor gryde, så er der mad til 3 dage !

Nadia  -  2011-06-27 08:51:03
Kanon lækker ret :).. Skal helt klart laves igen. Virkelig nem at lave.

D.  -  2011-04-12 21:51:32
Det er helt klart min livret.!!!!

Lone  -  2011-04-04 08:21:07
Prøv at lave det med kartoffelmos iblandet kogte gulerødder og broccoli - flot farve og smager bare godt! Brug kartofflmosstamper i stedet for håndmixer, så det bliver mere chunky.

  -  2011-04-03 10:46:22
Det er en yderst lækker ret, man kan bruge cremefine det sparer lidt på kalorierne

  -  2011-03-26 11:35:13
Kanon opskrift, har lavet den et utal af gange og den virker bare hver gang, gider ikke nævne noget om pølserne, det er der nok der har gjort og det er jo op til folk selv hvad de putter I, opskriften er bare en god retningsligning.

Bo  -  2011-03-13 19:13:29
Smager rigtig godt. Er meget sød, så jeg justerede syrebalancen med lidt Tabasco og noget hjemmelavet gastrique (har du ikke det, så brug noget balsamico og evt. lidt engelsk sovs).

Alex Meek  -  2011-03-12 19:29:33
Vad med der afpudsing? Måske følje der obskriften der blomorna? Efter en deil middag ta med shøgg?

Linda  -  2011-02-04 10:37:31
Super lækker, et kæmpe hit hjemme hos os. Vi laver den dog uden champignon men den er stadig fantastisk. Og meget enkelt at lave. Kan varmt anbefales - også til gæster

Vera  -  2011-01-31 16:08:20
Prøv med kokosmælk - det er sundere end fløde.

  -  2011-01-31 13:38:32
Vi brugte minimælk og 2 spsk fromage frais i stedet for sødmælk og fløde, og det smagte fantastisk.. Derudover brugte vi kalkun bacon og kylling cocktail pølser, og det blev også rigtig godt, og så kan man lige spare lidt fedt der også..!

  -  2011-01-29 15:36:16
vordan er 2,5dl hele æg

Kasper   -  2011-01-24 21:27:10
Væk med pølserne og i med nogle grøntsager (gulerødder, perleløg osv.) og så friske krydderurter ej at glemme!

Bente  -  2011-01-20 18:15:05
En rigtig dejlig ret,kom lidt kulør i. Vi er blevet enige om her i huset at give 8,9 for retten, brug friske coctailpølser og ikke dem på dåse.

Henriette  -  2011-01-15 13:14:47
Kan man ikke finde et lækkert alternativ til de der champignon ?. Både min mand og jeg synes de er for kedelige og gummiagtige.

Henrik  -  2010-12-14 15:25:40
Nem, hurtig og meget lækker! Ikke så meget mere at sige til det. Og perfekt til småbørnsfamilien - de allermindste poder ælsker at gnaske i cocktailpølserne (kan personligt ikke fordrage dem) og så er der mere lækkert mørt kød til de voksne ;o) Klart en 10'er. Ud over den er lækker: Når man ikke er nogen ørn i køkkenet så er det rart med en ret, hvor det bare ikke kan gå galt ;o))

Sydhavn  -  2010-11-19 19:20:15
"Chrystal - 2009-08-15 16:33:59 i stedet for fløde 38 %, bruger jeg altid Maizena Cremefiné 7&." Det er godt med dig, Chrystal. Jeg bruger gæret fløde på 78% og kommen akvavit. Det sætter gang i hverdagen.

Bettina  -  2010-11-16 10:05:23
Super dejlig (skal lave den til ca 20 pers. jagt middag )glæder mig er bare så nem og smager bare dejlig ;o) guff

  -  2010-10-19 18:04:28
jeg bruger letmælk eller mini mælk istedet synes den bliver for tung med sød mælken.. :) tilføjede også lidt ekstra kulør

Nete  -  2010-10-02 17:03:25
Jeg laver en ret nogenlunde som denne, men er enig med andre i at, for guds skyld, lad være med at bruge cocktailpølser på dåse! De er frygtelige. De ferske smager 1000 gange bedre. Jeg bruger så heller ikke tomatpure, men bare almindelig ketchup. Desuden smager det super godt med lidt karry, som jeg steger sammen med kødet. Og grøn peberfrugt giver også en rigtig god smag til retten.

Familien Just  -  2010-10-01 18:28:49
Lavede denne opskrift til aftensmad fredag d. 01.10.2010... Kanon mørbradgryde - brugte tricket med ripsgele og en grøntsagsbouillonterning ;-)) Kan sagtens anbefales til andre, og vi har endda til 2 dage med ovenstående portion (familie på 3 personer). God weekend! Mvh. Familien Just.

svendcowboy  -  2010-09-21 09:16:31
lyder godt alt sammen, nu skal jeg bare prøve

Camilla  -  2010-09-20 10:42:40
Den er så lækker.. Kan helt klart anbefales

brita  -  2010-07-23 18:52:34
en virkelig god ret,nam nam

Anita  -  2010-05-20 17:49:29
fantastisk ret tilsat kulør og soya. Jeg er ikke ferm i et køkken, hvilket resulterede i klumpet sauce, men der blev spist op :-)

  -  2010-05-18 16:57:45
Jeg kan ikke tåle tomat... Kan man erstatte tomatpure med noget andet eller helt undlade det?

kirsten  -  2010-05-01 15:52:17
let at lave og smager godt. Kan anbefales

Sara  -  2010-04-24 18:00:08
Retten er ikke serveret endnu, men smagt til og det smager super godt! I mangel af cocktailpølser bruger vi first price party pølser. Okay lækkert, men friske cocktail pølser tror jeg er meget bedre..:-)

t  -  2010-03-26 00:22:24
Super ret det smager super og er nemt at lave.

  -  2010-03-12 13:54:17
Dette er en kanon lækker ret, men lad for gud`s skyld være med at bruge Cocktailpølser fra konserves. Da de smager, ringe i sådan en grad at det næppe kan beskrives. Brug de ferske de smager klasser bedre, og brug piske fløde da det også er med til runde smagen af med, som ingen andre erstatninger kan. Og så spis det, knap så tit. men en meget nem og lækker ret som kun kan anbefales

malene  -  2010-02-20 10:53:41
vi skal prøve denne opskrift i aften og vi glæder os:)

conny  -  2010-01-29 17:21:39
Denne ret er supergod og en ret jeg simpelthen kan anbefale. Jeg lavede retten dagen før og det blev den faktisk bedre af, så det var hammernemt jeg skulle kun koge ris og varme retten op. Alle spiste som besatte og jeg havde lavet rigeligt, men der blev kun levnet 2 små stykker mørbrad, - så jeg var ved at blive lidt nervøs. mange hilsener hefra Conny

Jane  -  2009-12-26 13:25:53
mmmhhh er insulin resistens, og laver denne opskrift med Cremefine 7% og servere vilde/parboild ris og ærter til istedet for kartoffelmos (stivelsen er ikke helt god deri)

  -  2009-11-18 17:26:48
Rigtig god ret, der smager super. Dog synes jeg ikke der bliver ret meget sovs, når man følder opskriften...

Stephanie   -  2009-10-11 17:40:57
En utrolig lækker ret! <3 kan spises med både ris eller hjemmelavet kartoffelmos. Med lidt småjusteringer efter smag er denne MUMZ! :-D

Chrystal  -  2009-08-15 16:33:59
i stedet for fløde 38 %, bruger jeg altid Maizena Cremefiné 7&.

  -  2009-06-16 00:35:59
Til Nr 4 der har spurgt: Nej, det er bestemt ikke en ret for diabetikere. Du kan på cirklen se hvor meget fedt der er i denne ret. Når du laver sovsen, behøver du ikke bruge 25 gr margarine. Du kan bruge lidt rapsolie i stedet for. Rør melet ud i det og tilsæt minimælk i stedet for fløde. Retten kan sagtens komme til at smage godt alligevel...

Martin svendborg  -  2009-05-20 12:46:59
Det er bare en elt kanon ret, den smager himmelsk. Mange tak for den og 10 herfra

Skøtt  -  2009-02-02 14:55:44
Der skal ikke kulør(den skal være rødbrun) og der skal heller ikke ribsgele i denne ret, og ja ikke dåse cocktailpølser.

Birthe  -  2009-01-05 09:43:02
endelig ikke cocktailpølser fra dåse, de kan da ødelægge alt, ellers en o.k. ret

Arne Andreasen  -  2009-01-03 17:08:51
Dette er en rigtig lækker opskrift som jeg varmt kan anbefale

Knud   -  2008-12-05 16:21:49
den smager rigtig god med lidt ribscele` i sovsen ellers en rigtig god ret.Min karakter er 8,5

Tollstorff  -  2008-10-31 15:30:03
Istedet for bønner og kartoffelmos,- kan anbefales: Ris / Mexico blanding m/ rød peber, ærter, majs og tilsæt rosiner ;o) Ellers en herlig ret for alle i familien...

  -  2008-10-28 20:02:45
Enormt let at tilberede.Smager helt famtastisk, kan varmt anbefales. Jeg brugte dog lidt færre cocktail pølser og tilføjede lidt kulør.Der var stadig mad nok til 4 personer.

  -  2008-09-29 22:09:57
Jeg er begyndt og komme sammen med en diabetiker, så er ikke helt inde i det endnu, men fløde i den her ret, er det godt? Maden må da ikke være for fed vel??

Per  -  2008-08-23 09:59:01
Grønsagstilbehør kunne være grønne bønner som vi har brugt på billedet.

simone  -  2008-08-05 19:33:14
smager ekstremt godt og er dejligt og nemt at lave, selv for en som ikke er så god i et køkken.

  -  2008-05-18 13:08:22
jeg syndes at den mangler kulør ellers er den mega