Flaki (polsk suppe)

Flaki (polsk suppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.koindvolde opkogt og renset
2 l.klar suppe (tilpas mængden)
 
 Grøntsager:
2 gulerødder i små stave
2 persillerod i små stave
0.5 selleri i små stave
2 porrer i skiver
 
 Melopbagning
50 g.smør
40 g.hvedemel
1 finthakket løg
 
 Krydderier
0.25 tsk.malet ingefær
 Muskatnød, friskrevet
 peber hvid malet og efter smag
 allehånde malet og efter smag
1 tsk.paprika sød
1 lille laurbærblad
4 tsk.merian fintrevet
 
 Til Flakien:
 små boller
250 g.kalve- eller svinelever
2 spsk.oksetalg eller knoglemarv (fra okse)
1 æg
 rasp
 salt
1 spsk.persille finthakket
 
Opskrift:
Koindvoldene renses endnu engang, dvs. skrabes grundigt med en kniv, gnides med salt, skrubbes med en grov børste og fjerne de sortagtige ender.

Efter flere gange skylning i koldt vand, overhældes det med kogende vand og koges i 15 minutter og vandet hældes fra.

Indvoldene puttes i nyt kogende vand eller i den tidligere lavede klare suppe (derved fås mere smag), koges i 4 timer ved svag varme Som suppen fordamper fyldes under kogningen op med varmt vand.

Efter 4 timers kogetid skal indvoldene være så bløde, at de er lette at skille ad med fingrene (det anbefales at koge dem dagen før retten skal laves færdig).

Til sidst skæres det i nudeltynde strimler og puttes igen i suppen (mindst 1½ liter suppe til ca 1½ kg indvolde)

Grøntsagerne dampes i en pande med en smule vand og smør, til grøntsagerne er bløde

Så fremstilles en lys melopbagning af smør, mel og løg. først dampe løget i smørret og når det begynder at tage farve tilsættes melet Dernæst jævnes det i indvoldesuppen, så der ikke er klumper i.

Så til krydderierne Alle krydderier tilsættes, først derefter tilsættes salt efter behag. Kog evt. videre for svag varme i 20 minutter. Den færdige Flaki skal have en tykflydende konsistens.

Oftest bruges boller (Klösschen) til Flaki, men det smager også godt med "grynpølseskiver" og med kartoffelboller.

Flakien kan forædles med at tilsætte et glas tør hvidvin, ca ½ time før anretning.

Til Flaki med Klösschen serveres brød eller flute.

Til dem der kan lide stærke krydderier, sættes også Parmesan, paprika, ingefær, peber og merian på bordet.


Til Flaki Klösschen finthakkes lever med oksetalg eller knoglemarv. Rå æg og rasp tilsættes så bollerne kan formes af massen. smages til med salt og afrundes med en spiseskefuld hakket persille. De valnøddestore boller koges sammen med Flakien i 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 18162 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-07-05 19:20:28
Smager fantastisk