Ris-Æble-Kage

Ris-Æble-Kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
80 g.Grødris
4 dl.Vand
 salt
3 store æbler
1 tsk.Fedtstof til formen
100 g.mel
40 g.Atwel eller Perfect Fit
2 stk.vaniljesukker (kan undlades)
1 tsk.Bagepulver
2 storeæg
50 g.fedtstof
20 g.hasselnødder
 
Opskrift:
Risene koges i vand tilsat lidt salt i ca. 30 min. Når æblerne er afkølet, skæres i både og kernehuset fjernes. Til sidst skæres æblebådene i skiver. Æblerne fordeles i en smurt tærteform (ca. 22 cm. i diameter). Atwel blandes i melet sammen med vanillesukker og bagepulver. Æggene piskes sammen i en anden skål. Smeltet, afkølet fedtstof og ris tilsættes. Melblandingen piskes i æggeblandingen lidt af gangen, og dejen hældes over æblerne. Nødderne hakkes groft og fordeles på kagen. Kagen bages ved 200oC i ca. 40 min. på midterste ovnrille. Kagen serveres lun.

Tips:

Kagen kan serveres med 1 spsk. Cheasy fraiche evt. tilsat lidt vanillesukker. I stedet for at koge ris, kan der anvendes 200 g. risvandgrød - se opskrift herunder - Dette giver kagen en mere luftig konsistens.





karakterer:
Opskriften er vist 23621 gange,
og udskrevet 471 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-03 22:37:07
Det kan godt være at der ikke er meget fedt i, men der er masser af kulhydrater, så den er ikke sund. Jeg ville aldrig bruge et kunstig sødemiddel, det er kemi, som kroppen ikke har godt af og som påvirker hjernen uheldigt. Google selv oplysninger herom.

  -   2007-03-10 15:44:46
En smag som en drøm og næsten fedtfri

  -   2005-01-01 01:01:01
smager skønt - bland evnt. 1 dl rosiner mellem æblerne

  -   2005-01-01 01:01:01
En dejlig frisk dage, meget velegnet som dessert