Østrigsk påskekage

Østrigsk påskekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
50 g.smør eller margarine
50 g.sukker
50 g.gær
1 æg
2 dl.mælk
0.5 tsk.salt
2 tsk.kardemomme
100 g.rosiner
50 g.hakket sukat
25 g.skoldede smuttede og hakkede mandler
0.25 citron reven skal heraf
 
 Pynt:
 Æggestrygelse (1 tsk. af æggeblommen blandes med 1 tsk. vand)
 flormelis
 
Opskrift:
Mælken lunes, heri opløses gæren, som dog ikke må varmes med, hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Tag en fjerdedel af dejen fra, ælt resten og slå det op som et franskbrød, tril dejen ud i pølsefacon, og form den til en krans, som sættes på en smurt plade. Snit kransen hele vejen rundt med en skarp kniv. Det lille dejstykke formes til en kugle og anbringes i hullet i kransen. Stryges med æggestrygelse og hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted

Før bagningen stryges der igen med æggestrygelse, og kagen bages på ovnens nederste rille ved 220 grader C i ca. 20 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

777





karakterer:
Opskriften er vist 5920 gange,
og udskrevet 96 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu