EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Bjørns græske frikadeller

Antal:
Pers.
Ret : Diverse Tilbehør

Ingrediens : Oksekød

Oprindelsesland : Grækenland - Græsk - Græske

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt : 2007-06-24

Bjørns græske frikadeller 4 Bjørns græske frikadeller 1 Bjørns græske frikadeller 2 Bjørns græske frikadeller 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
200 gram Feta. 50+
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
2 spsk. Oregano, frisk *
0.5 Citron, skal heraf * Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Oksekød, smuldret feta, æg, presset hvidløg, finthakket persille og oregano, revet citronskal, salt og peber æltes godt sammen og hviler en ½ time.

Farsen formes til små frikadeller som sættes på pande i olivenolie. Steges ca. 2 min. på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige, ca. 4 min. mere på hver side.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 10006 (2382 kcal)
KJ pr. Pers. 2501 (595 kcal)
Vægt ialt 1284 gram
Vægt pr. Pers. 321 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 779 KJ (185 kcal)
Protein 19.4 gram
Fedt 11.9 gram
Kulhydrat 0.4 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 7.3 (66 stemmer)

Opskriften er vist 91769 gange,
og udskrevet 3950 gange.

Ditte O  -  2012-11-29 17:22:44
Har flere gange lavet den som farbrød. Uden persille er det en god ret til fuseren. Børnene elsker den - især når jeg tilsætter soltørret tomater.

  -  2012-10-10 13:28:52
Hvor mange er en potte..?

fussi  -  2012-07-08 08:03:30
Må persille genopvarmes? Ja Persille har fået en speciel mytisk status i danskernes bevidsthed når det gælder køkkenhygiejne, måske fordi persille førhen var en af de få krydderurter, der blev brugt som drys på maden.

Line  -  2011-10-15 14:01:15
Jeg prøvede at lave dem, da vi skulle have gæster, men synes desværre, de var alt for tørre.

  -  2011-09-19 19:23:33
Mine børn var helt vilde med dem, dog syntes jeg de var ret salte.

  -  2011-03-13 22:45:44
Man må godt opvarme persille igen, hvis man har vasket det ordenligt da man tilberede det

Klaudia  -  2011-03-03 04:46:03
Kan de fryses ned og opvarmes så??

Sara  -  2010-05-09 15:10:46
De lyder virkelig lækre, men hvad kan jeg servere til, udover langtidsbagte grøntsager?

  -  2010-03-27 16:46:44
Retter med persille må gerne genopvarmes, hvis persillen indgår i tilberedningen - f.eks. er med i kogningen eller i ovnen, ligesom her. Men hvis persillen f.eks. er drysset over retten efterfølgende, kan retten ikke opvarmes igen.

  -  2010-01-19 18:22:47
Meget lækkert... Er blevet en fast ret hos os.. ;O)

...  -  2010-01-07 21:03:06
jeg ville vide om den opskrift der står er stor nok til 4 personer??

  -  2009-06-14 13:06:29
Retter, som indeholder ikke-kogt persille bør ikke bruges som rester, da persillen har jordbakterier på sig, som får gode vækstbetingelser i den lunkne mad, og som danner giftstoffer, som mennesket ikke kan tåle. Disse giftstoffer kan ikke koges ud af den genopvarmede mad, og desuden er visse af jordbakterierne sporedannende, således at de heller ikke kan slås ihjel ved kogning i forbindelse med genopvarmning. Det er derfor tilrådeligt, aldrig at gemme rester af retter, hvor den rå persille ikke har været kogt

Mette  -  2009-06-13 20:48:15
Rigtig god opskrift, brugt dog 2 æg for at få en bedre konsistens. Men super lækre frikadeller. 10 fra mig

___  -  2009-01-06 16:06:15
De smager meget godt. Man kan lave lang tids bagte grøntsager til.

  -  2008-12-12 14:57:59
nej du må ikke opvarme persille 2 gange.....

Mig  -  2008-08-20 18:16:47
de smager dejligt og krydret. Perfekt til en stor buffet eller familie aftensmad

  -  2008-02-02 13:32:34
Er der nogen der ved om man kan fryse dem ned og genopvarme dem, jeg skal nemlig holde middag for 10 og vil gerne lave dem på forhånd, men jeg har hørt at man ikke på genopvarme persille...