Timianfasaner på grøntsager

Timianfasaner på grøntsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i ovn

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 fasaner (i alt 1200-1600 g)
 
4 kartofler
4 gulerødder
1 løg
2-3 porrer
3 dl.grønsagsbouillon
 frisk eller tørret timian
 smør
 peber
 salt
 
 
Opskrift:
Begynd med at skære fasanerne i portionsstykker og gnide dem med salt, peber og timian.

Rens derefter alle grønsagerne, og skær dem i tynde skiver. Læg nu grønsagerne i et ovnfast fad, drys lidt salt og peber over, og hæld bouillon ved.

Så lægger du fasanstykkerne oven på grønsagerne og drypper dem med 1-2 spsk smeltet smør. Dæk med folie, og steg 20-25 minutter ved 200 grader.

Fjern derpå folien, dryp fasanerne med lidt mere smør, og klip timian over. Steg videre 35-45 minutter, til kødet er helt gennemstegt.

Serveres direkte fra ovnen, evt. med ovnstegte kartofler og en frisk, grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 15352 gange,
og udskrevet 556 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-01-26 12:42:29
Fasanen bliver for tør på denne måde

  -   2005-01-01 01:01:01
super lækker mad, og nem at lave. senerne i fasanens lår vil man kunne trække ud ved hjælp af en lille tang, og på den måde bliver de næsten lige så lækre som bryststykkerne