Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Æble/sveske clafoutis

Antal: 4 Pers.

Ret : Varm Dessert

Hovedingrediens : Frugt

ÆblerHøjtid: Mortens aften

Oprindelsesland : Frankrig - Fransk - Franske

Indsendt :

Æble/sveske clafoutis 4 Æble/sveske clafoutis 1 Æble/sveske clafoutis 2 Æble/sveske clafoutis 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.madæbler
2 tsk.sukker
 smør og hvedemel til fadet
200 g.svesker uden sten
 
 Dej
150 g.hvedemel
150 g.sukkeret
 nipsalt
5 æg
3 dl.sødmælk
1 dl.calvados
 
 flormelis
 
 flødeskum af 3-4 dl piskefløde
 


Opskrift:

Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Smør et ildfast fad med smør og drys det med mel. Bank det overskydende mel af. Skær æblerne i smalle både og drys dem med de to tsk. sukker og fordel dem og sveskerne i fadet.

Pisk ingredienserne til dejen grundigt sammen og hæld den over frugten.

Bag kagen i ca. 40 min.

Tag den ud, skru op på 200 grader C. alm. ovn, drys kagen med flormelis og bag den i yderligere 5-7 min.

Server kagen, mens den er varm/lun, med iskoldt flødeskum til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10329 gange,
og udskrevet 214 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Per  -  2008-11-03 22:25:07
Vi bage den i et tærtefad 27 cm. i diameter, vi kasserede omkring 1 dl. dej, men ellers passede det perfekt.