AMERIKANSK LIME-PIE

AMERIKANSK LIME-PIE, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Lime

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Piedej:
200 g.fint knuste Digestivekiks
75 g.smeltet smør
1 spsk.sukker
1 stor knsp. stødt kanel eller kardemomme
 
 Fyld:
6 æggeblommer ( fra store æg )
125 g.sukker
1 dl.og 1-2 spsk. friskpresset limesaft
1 spsk.revet limeskal
4 æggehvider ( fra store æg )
60 g.sukker
 
Opskrift:
1. Læg tilklippet bagepapir i bunden af en springform (24 cm). Bland piedejen, og tryk den fast på bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden 10 min ved 175 grader, og lad den blive kold. 2. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen i en skål. Sæt den over en gryde med hedt vand, og opvarm massen under piskning. 3. Bland limeskal i den tykke creme, og tag den op af vandbadet. 4. Pisk æggehvider stive med sukker, bland marengsmassen i cremen, og fordel den på den bagte bund. Bag kagen ved 175 grader i 15 min. Afkøl den, og frys den i springformen. Denne lime-pie er en dejlig og meget praktisk gæstedessert. Den skal nemlig laves på forhånd, gerne flere dage før brug. Opbevares i fryseren, tages ud af kulden 10 min før servering og pyntes med et tykt lag flødeskum og revet øko limeskal eller revet chokolade. Det raffinerede ved fyldet er dets lækre konsistens. Limemoussen fryser ikke til en fast blok, smager frisk som en is og har en dejlig cremet konsistens.





karakterer:
Opskriften er vist 14527 gange,
og udskrevet 435 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-08 15:09:44
puha cremen er godt nok lang tid om at blive tyk, hvis den i det hele taget bliver det. har nu ventet i ca 1/2 time :-/

  -   2008-09-11 09:54:40
dejligt knasende sød og mundløbende