Fastelavnshorn eller –stænger

Fastelavnshorn eller –stænger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
350 g.hvedemel
100 g.smør eller margarine
50 g.sukker
1 dl.lunken mælk
50 g.gær
1 æg
1 tsk.kardemomme
 
 Fyld:
300 g.revne æbler
1 tsk.kanel
25 g.sukker
50 g.korender
 røres sammen
 
 Pynt:
25 g.sukker
25 g.groft hakkede mandler
 
Opskrift:
Gæren opløses i den lunkne mælk, hvorefter melet og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der formes til en kugle og hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen rulles ud til et firkantet stykke, som deles diagonalt (til horn) eller på langs (til stænger). På hvert stykke anbringes halvdelen af æblefyldet. Dejen rulles sammen fra den brede ende mod den smalle. Formes til horn eller stænger, anbringes på en smurt plade og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Pensles med æggestrygelse og drysses med hakkede mandler og sukker. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader C i ca. 15 minutter. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.

Tips:

775





karakterer:
Opskriften er vist 4308 gange,
og udskrevet 100 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu