Ribbenssteg med rødkål - som middagsret

Ribbenssteg med rødkål - som middagsret, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ribbenssteg med rødkål - som middagsret, billede 4 Ribbenssteg med rødkål - som middagsret, billede 1 Ribbenssteg med rødkål - som middagsret, billede 2 Ribbenssteg med rødkål - som middagsret, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1-1.2 kg.ribbenssteg
1 spsk.groft salt
2 laurbærblade
3 dl.bouillon eller vand
 
 Sauce:
 Skyen fra stegen
 hvedemel
 salt
 peber
 evt.kulør
 
 Gammeldags rødkål:
1000 g.rødkål
25 g.smør
1 dl.eddike
2 dl.ribssaft
0.75 dl.sukker
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 
Opskrift:
Gå sværen af, den skal være ridset helt ned til kødet, særligt ude ved kanterne, undgå at ridse i selve kødet.

Gnid kødet med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik laurbærblade ned mellem sværene. Læg stegen i en bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.

Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn efter en ½ times tid hældes bouillon ved, lad stegen stå i alt ca. 1½-2 time, til kødet er gennemstegt.

Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader C. alm. ovn de sidste minutter, men hold godt øje med den for den for pludselig for meget.

Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile en 15 minutter inden der skæres skiver af den.

Si skyen op i en gryde og drys mel over lad den stå et øjeblik. Pisk skyen godt igennem og varm den op. Smag til med salt og peber.

Server stegen med hvide kartofler, brunede kartofler, rødkål og saucen.





karakterer:
Opskriften er vist 34483 gange,
og udskrevet 923 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-10 10:58:34
putter gerne et par gulerødder og nogle læg i bunden af bradepanden - det giver en god smag til saucen - måske også lidt rødvin...