Ribbenssteg med rødkål

Ribbenssteg med rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ribbenssteg med rødkål, billede 4 Ribbenssteg med rødkål, billede 1 Ribbenssteg med rødkål, billede 2 Ribbenssteg med rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1-1.2 kg.ribbenssteg
1 spsk.groft salt
 
Opskrift:
Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Har slagteren ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.

Gnid stegen godt med groft salt og stik evt. et par laurbærblade og eller nelliker ned mellem sværene.

Læg stegen i bunden af en bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt, læg evt. lidt stanniol under stegen.

Sæt stegen midt i en varm ovn på 200 grader C. alm. ovn. Lad stegen stå i alt ca. 1½-2 time, til kødet er gennemstegt.

Tag stegen ud af ovnen og lad den trække 20 minutter inden der skæres skiver af den.

Server kødet varmt eller koldt med rødkål brunekartofler og eller rugbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 62240 gange,
og udskrevet 982 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-06 09:17:33
Jeg anbefaler,at sværen koges først. Læg stegen på hovedet i bouillon i den første del af stegetiden. Det giver en sprød og boblende svær.

  -   2008-01-27 17:04:03
husk evt lige at ridse de ben på undersiden med en kniv før den kommer i ovnen, så er de meget nemmere at få ud efter den er færdig