Tærte med porre, bacon og skinke

Tærte med porre, bacon og skinke, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse skinke

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Pip

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
150 g.hvedemel
150 g.grahamsmel
250 g.margarine (125 hvis mere fedtfattig og tilsæt lidt vand i stedet)
2 æggeblommer
 
 Fyld:
1 bdt.frisk porrer
1 pk.skinke i strimler
1 pk.bacon i tern
1 tsk.Peber
1 tsk.salt
 
 Top:
2-3 hele æg (alt efter hvor meget ost du putter i)
1.25 dl.mælk
1 poserevet pizzaost
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time. Bunden vil skille af og drysse meget, men det er meningen. Efter ½ time tages den ud af køleskabet, og presses rundt i den smurte form. (Den kan ikke rulles på, men skal glattes ud) og forvarmes i ovn ved 200 grader i 15 minutter.

Porrer i skiver, skinke strimlerne og bacon ternene blandes i en gryde med en klat smør og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger.

Fyldet fordeles på tærtebunden, og toppens ingredienser røres sammen og hældes over fyldet.

Tærten bages i ovn ved 200 grader C ½ time. Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke folie over de sidste 10 minutter.

Tips:

Bunden er dejlig sprød og tykkkere end de fleste, ta lidt mindre ingredienser i bunden, hvis en tyndere bund ønskes. Alm. ovn bedst, varmmluft kun 20-25min





karakterer:
Opskriften er vist 41945 gange,
og udskrevet 877 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-09-24 13:55:39
1 bdt. porrer, hvor mange er det? Kan der bruges løg i stedet for porrer?

  -   2007-11-14 17:40:10
300 gr mel i en diabetes opskrift. Så hellere spise direkte af sukkerskålen