Chokoladekage med kogt overtræk

Chokoladekage med kogt overtræk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Jytte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 æg
225 g.sukker
2 spsk.kakao med lille top
1 spsk.vanillesukker
1.5 dl.mælk
150 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
50 g.smeltet afkølet smør eller margarine
50 g.ylette
0.5 knsp.fint salt
 
 Varmt overtræk:
50 g.smør
1 dl.mælk
2 spsk.sukker
1 tsk.hvedemel med lille top
1.5 spsk.kakao med lille top
 
 Pynt:
 Kokosmel ristede nødder mandler eller lignende
 
Opskrift:
Kagen: Alt røres sammen. Helst med en ske. Kommes i en smurt, raspdrysset form (ca. 2 liter). Bages på rist nederst i ovnen ved 200grader ca. 40-50 min. Prøv evt. med en tandstikker, om kagen er bagt. Afsvaler lidt i formen og tages ud. Varmt overtræk: Alle ingredienser blandes og koges op i en tykbundet gryde, indtil det er tyktflydende (ca. et par minutter). Kan med fordel koges i mikrobølgeovn, så brænder det ikke på! Hældes over den lune kage. Pyntes med kokosmel, ristede nødder, mandler eller lignende.

Tips:

Bliver ekstra lækker, hvis den laves dagen før, den skal spises.





karakterer:
Opskriften er vist 11943 gange,
og udskrevet 176 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-02-17 11:47:57
Bliver bedst i en spring-eller randform.