Simnel kage

Simnel kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
200 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
175 g.smør
150 g.farin
1 appelsin
4 æg
300 g.rosiner og korender
100 g.syltet appelsinskal
750 g.marcipanmasse
2 spsk.abrikosmarmelade
1 æg
 
Opskrift:
Kom rosiner, korender samt den finthakkede appelsinskal i en skål og hæld den over med den pressede appelsinsaft. Evt. også med et glas rom, hvis man synes. Lad det trække i 15 minutter.

Rør smørret blødt med farinen. Det skal være luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen. Sigt mel og bagepulver i cremen. Rør frugter og væde i.

Smør en springform og drys den med rasp. Hæld halvdelen af dejen i.

Rul 1/3 af marcipanmassen ud til en cirkel på størrelse med springformen. Læg den ovenpå dejen og hæld resten af dejen over.

Bag kagen i en varm ovn ved 160 grader i ca 3 timer, til den er gennembagt. Lad den køle af.

Smør oversiden af kagen med abrikosmarmelade. Rul endnu 1/3 af maripanmassen ud til en cirkel, der lægges over kagen.

Tril resten af marcipanmassen til kugler, der lægges i kanten af kagen og smøres med piskest æg.

Stil kagen under grill, til kuglerne er gyldenbrune. Pynt kagen med et gult silkebånd samt påskekyllinger og små påskeæg.





karakterer:
Opskriften er vist 5485 gange,
og udskrevet 100 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu