EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Matoppskrift.no

      Indkøbs App

      Links


      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      TV Vestsjælland


















Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Suppe

Hovedingrediens : Rodfrugter

JordskokkerIndsendt af : daytiger

Indsendt :

Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon 4 Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon 1 Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon 2 Cremet jordskokkesuppe med ristet bacon 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Jordskokker skrællet vægt
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
250 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
2 spsk. Olivenolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
8 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Muskat, friskrevet *
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
  Pynt: 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
150 gram Bacon i tern
   
 

Få indkøbslisten på din mobil/tablet med FooDoo appen

Opskrift:

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern.

Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde og tilsæt hønsefonden- Lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt.

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Bacon ristes sprødt på en pande og tages op.

Anret jordskokkesuppen rygende varm i 4 varme dybe tallerkener med bacontern.

Server med flutes.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 8637 (2056 kcal)
KJ pr. Pers. 2159 (514 kcal)
Vægt ialt 2008 gram
Vægt pr. Pers. 502 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 430 KJ (102 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 8.0 gram
Kulhydrat 6.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5
(1=dårligst, 5=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift:
3.7 (602 stemmer)


Opskriften er vist 860506 gange,
og udskrevet 49716 gange.

  -  2014-12-26 11:24:41
Jeg vil gerne lave denne supper til forret til nytår. Nogen der ved om denne opskrift er laver til forret eller hovedret ? Håber der er nogen der kan hjælpe mig :) Knus

Kræsenpinden  -  2014-09-21 17:16:18
Jeg intet mindre end elsker denne suppe, ligeså gør de gæster jeg har serveret den for :-) Jeg tilføjer lidt cayennepeber, og serverer den med varmt ciabattabrød, haps! :-)

Susanne 40   -  2014-04-06 11:49:53
Super lækker suppe!

Jannie  -  2014-03-23 12:56:19
Nogen der ved om suppen kan fryses?

MG  -  2014-02-02 08:54:07
Der står at suppen nemt kan fryses tidligere i kommentarerne.

Jannie  -  2014-01-27 10:14:41
Nogen der ved om suppen kan fryses?

Jannie  -  2014-01-26 19:51:54
Nogen der ved om suppen kan fryses?

Jannie  -  2014-01-26 09:00:57
Nogen der ved om suppen kan fryses?

Helle F.  -  2014-01-19 20:26:31
Fantastisk suppe. Hele familien incl teenager er vild med den. Har prøvet at skifte hønsebouillon ud med grønsagsbouillon og fløden ud med en dåse kokosmælk. Det smager også godt,er sundere og kan spises af veganere .

Nils Ole  -  2013-12-30 19:21:08
Det er en dejlig suppe. Istedet for bacon serverer vi suppen på ristede kammuslinger - 2-3 per person. Og når man då bruger grønsagsboullion kan man servere den for ikke-kød spisere. Laver den her i aften, så den kan stå 24 ti er inden den bliver forret til nytårs menuen.

Stine  -  2013-10-28 18:30:40
Jeg elsker denne suppe! Jeg har lavet den masser af gange, og det er nu blevet et hit herhjemne at servere hvidløgsmarinerede, stegte tigerrejer til... Det kan varmt anbefales. :-)

  -  2013-04-22 12:42:24
Super god suppe, jeg synes dog at suppe bliver ekstra god med citronsaft! Jeg synes dog at suppen bliver for fed ved at putte 2,5 dl fløde, så jeg spare lift med fløden :-) Men virkelig god opskrift, elsker den!

Ulrik  -  2013-02-28 18:33:25
Super lækkert! Jeg synes godt den må få lidt ekstra citron og muskat. Og så kan pancetta anbefales i stedet for bacon!

Maria  -  2013-02-12 09:49:04
Suppen smager fantastisk! Serverer den med chorizzo ristet på panden istedet for bacon :)

Gitte  -  2013-01-16 19:11:59
Vi prøvede den lige til aften - tager ca 1,5 time at lave når 2 børn på 5 og 2 år hjælper til. Resultatet var bare rigtig, rigtig godt! Vi supplerede med 4 gulerødder, mest for farvens skyld, og toppede med bacon og persille. Skønt!

Jeanette  -  2012-12-18 09:05:49
Vil lave den som forret til juleaften - mon ikke det passer godt som en lille starter? og nogen der ved om man kan lave den tidligt (f.eks om formiddagen) og varme den op?

Janni  -  2012-12-05 23:45:53
Dejlig nem opskrift der passer lige til mine smagsløg. Dejlig der skal så ingredienser i og den alligvel blir fantastisk. Kan varmt anbefale den!

Frederik Berggreen  -  2012-11-13 19:18:10
Det var bare en super suppe. Elsker den! Det er bare min yndlings ret. Hvis jeg kunne, ville jeg spise suppen hver eneste dag uden at blive træt af den! Kærlig hilsen frederik

Martin  -  2012-11-03 19:05:23
Jeg er også glad for den opskrift - de sidste par gange jeg har lavet den har jeg brugt sweetpotato istedet for almindelig kartoffel. Det er utrolig lækkert.

David  -  2012-11-02 23:08:47
Prøv med skrællede æbler istedet for kartofler - det giver lidt syre og sødme :)

Benny  -  2012-10-29 17:43:40
super god opskrift,jeg laver 10 liter af ganger og hælder det på mælk katoner og fryser det, farven bliver mere festlig med et par gulerødder og jeg bruger altid grønsagsbouillon i steden for hønsebouillon og sever med varm flutes

Connie 2012-20-06  -  2012-06-20 19:02:36
En meget velsmagende suppe, med citronsaft, muskat, bacon og det hele.

louise d  -  2012-04-12 17:48:45
rigtig god suppe servere den næsten altid når vi har gæster :-)

Anita  -  2012-04-11 20:18:45
29-03-2012 lavede chips af jordskokker som tilbehør - det var godt

Marianne  -  2012-03-11 14:03:45
Dejlig velsmagende suppe. Er en succes hver gang. Hvis man ønsker suppen lidt sundere kan fløden sagtens erstattes med en lettere produkt, det forringer på ingen måde retten. Tak for en super skøn opskrift.

Mikkel  -  2012-03-10 19:45:33
den var super god!

  -  2012-02-22 18:11:09
Dejlig og rigtig nem suppe! Fungerer helt fint med kaffefløde frem for den fuldfede 38%... så føler man sig da lige knap så syndig... :0) Og en lille brødcrouton kan også sagtens erstatte bacon'en, som nu ellers klæder de fleste retter ret fantastisk!

Erik Gregers  -  2012-02-07 15:36:55
Jeg lavede til min 75 års fødselsdag ca. 4 ltr. Jeg brugte ca. 1½ kg jordskokker som jeg kogte op i en hjemmelavet hønsefond, og blendede den da den var færdigkogt. Serverede med finthakket tørstegt bacon-hakket purløg og ristede brødcroutoner. Selv mit yngste barnebarn på 4 år spiste, som om det var hans elskede risengrød. STOR SUCCES med mange ønsker om kopier af opskriften. Ps.: Den kan fint laves i god tid, da den er velegnet til frysning.

Anglo  -  2012-02-04 21:12:36
Herlig suppe - en sikker vinder! Prøv at tilsætte grofthakkede smuttede mandler i suppen. Smager pragtfuldt og giver god kontrast til den meget cremede suppe. Lidt grønt på toppen giver det sidste pift.

Maj  -  2012-01-21 11:37:30
Jeg bruger Creme-fine i stedet for fløde og så er jeg enig med Peter. kun 1 spsk citronsaft. Men fantastisk suppe, som vi jævnligt laver herhjemme.

Johannes.  -  2012-01-12 15:51:02
Super opskrift Kan med fordel toppes med super tynde (revet) skiver ristet jordskokker+lidt ristet sortfods skinke ;-)) og tynde skriver ristet rugbrød !

Anne  -  2012-01-05 21:06:03
Virkelig god suppe. Jeg valgte at komme mildas 4% fløde i istedet for 38% fløde og jeg synes den er super god i den slankere udgave!

Mette 4 januar 2012  -  2012-01-04 17:26:48
Jeg har lavet suppen idag, den smager pragtfuldt, jeg har ikke kommet citronsaft i men to fed hvidløg, jeg har brugt kaffe fløde istedet for piskefløde og serveret den med ristet skinkestrimler og hjemmelavede brødkrotoner. Alle har spist lystigt og med stort velbehag.

Carina  -  2011-12-30 14:09:31
Super god opskrift... brugte soya fløde istedet for almindelig fløde, da min veninde er laktose intolerant, og det smager super godt :-D

Hanne  -  2011-11-07 15:16:42
Super opskrift det er en af vores yndingsretter og alle vi har serveret retten for er vilde med det :-)

Kirstine  -  2011-10-24 19:44:54
Jeg har lige lavet suppen, hvor jeg i sted for at tilsætte hønsebouillon og vand, i sted tilsatte sødmælk og bouillon. Så behøvede jeg ikke komme fløde i senere, men den blev stadig rigtig lækker og cremet. Jeg ved ikke hvor meget citron jeg tilsatte, men syntes citronsaften er nødvendig for at den får en ordentlig smag

Missrefsgaard  -  2011-10-11 18:55:59
Super lækker jeg brugte skummetmælk i stedet for fløde og spiste det med rejer og røget laks - meget lækkert :D

  -  2011-01-06 14:29:59
Super lækker suppe - mine gæster var vilde med den. Jeg puttede 4 pastinakker i også, det blev den ikke mindre god af. Pyntede også med lidt brønskarse! Bacon drypper jeg altid af i en sigte, så er der ikke så meget fedt tilbage. Jytte

Diba  -  2010-12-30 12:29:54
Ja, suppen tåler fint nedfrysning.

Dennis  -  2010-12-28 19:15:50
kan suppen fryses ned?

Bea  -  2010-12-01 20:14:46
Det er en super lækker opskrift der godt kan anbefales. Den er vildt lækker i smag og konsistens. jeg brugte soya "madlavnings fløde" super godt alternativ til rigtig fløde

Brian  -  2010-11-25 11:04:31
Skipper også citronsaften, og den bliver rigtig god. Tak for en lækker og for alt i verden NEM opskrift. Hjemmelavet pesto som tilbehør istedet for bacon er super ;)

Michael - 2010-11-24  -  2010-11-24 20:07:37
Super suppe, jeg kigger gerne i grønsagsskuffen og supplere med hvad der er - pastinak og lidt selleri!! Prøv med lidt trøffelolie når suppen serveres.

Louise S  -  2010-11-11 17:57:28
Til dem der har lavet den, og jævnligt laver den. Imens det simrer i de 20 min. har i så grydelåg over. (om man har eller ikke har, har jo stor betydning for væskemængden i suppen.)

  -  2010-11-02 18:44:37
Ca. dobbelt jordskokker. Ca. 2/3 fløde og 1/3 mælk + stor porre Kun ca. det halve citron

Anna  -  2010-10-31 19:16:02
Da jeg har mange jordskokker vil jeg prøve denne opskrift

Pia  -  2010-10-23 10:39:01
Super god suppe. Jeg lavede den med Creme Fine i stedet for fløde og det fungerede fint! Er det nogen der har prøvet at fryse den og hvordan gjorde I?

  -  2010-10-18 16:46:24
med hensyn til oprindelsesland, tror jeg den stammer fra palesitina eller jerusalem som godt nok er by men ihvertfald fra dette område

Ida  -  2010-08-26 17:44:49
Fantastisk god. Jeg har lavet den som natmad til ca. 40 personer i lørdags, men beregnede portionen efter 32 mand, og der var riiiigeligt. Suppen blev rost til skyerne :) En del af suppen har jeg frosset ned uden fløde, er spændt på at teste, hvordan det bliver

sonja  -  2010-04-11 13:15:37
i stedet for at skrælle jordskokkene, så koger jeg dem møre og piller dem ligesom kartofler. tilsættes de sidste 5 min inden suppen blendes. god opskrift, har lavet den flere gange

Anita  -  2010-03-27 17:06:16
1/10-2009. Ekstra god. Brugte kun jordskokker ikke kartofler. Tilbehør sprøde chips. Snit et par jordskokker meget tyndt, gnid dem i olivenolie og salt. Bag dem i et tyndt lag på bagepapir i7 min. ved 250 grader. De skal være gyldne og sprøde. Husk også frisk klippet purløg.

kimmaja  -  2010-03-13 17:02:29
super lækker suppe vi har lavet den i dag smagte rigtig godt så tak for mad. mvh kim

N.T.  -  2010-02-02 16:01:49
Vil du imponere dine gæster så fyld den varme suppe i små ramekiner/suffléskåle ca 1½ cm fra kanten. Udstik butterdej og "lim" butterdejslåget på ramekinen med lidt vand. Stil den indbagte suppe i ovnen på 200 C til butterdejen er gylden og sprød. Server straks! Husk at give butterdejen god plads i ovnen til at hæve.

Camilla  -  2010-01-06 18:54:38
En rigtig god opskrift, jeg brugte knap 500 g jordskokker fordi jeg ikke havde ret mange kartofler. Så brugte jeg to halvstore løg og ca. 150 g kartofler. Jeg brugte kun en kvart tsk. muskatnød og 1½ spsk citronsaft, og det blev super godt.

Janne  -  2009-12-26 20:55:26
En rigtig lækker suppe. Kan godt forstå Malene undre sig over karakteren. Men den er absolut værd at lave.

Niels  -  2009-11-19 17:17:01
God og velsmagende opskrift. Men pas på med citronen ! Serveringstip: steg torskefillet i ovnen. suppen anrettes i dyb tallerken med fisken lagt ovenpå 2 stykker smørdampet porre hvorefter suppen fyldes i til den dækker porrerne. drys med frisk persille.

Malene  -  2009-11-19 14:36:07
Jeg undrer mig, hvis denne suppe er så god, hvorfor mon den så kun har fået karakteren 4.4??

Karina  -  2009-11-03 18:10:01
Top karakter herfra. En super lækker suppe, dejligt til en kold efterårsaften. Den er nem at lave. Familien er vild med den. Kan varm anbefales...

Hjarsen  -  2009-10-02 13:56:16
Super god suppe. Mand og børn spiste med stor fornøjelse. Absolut ikke sidste gang vi får dette.

Bøgebjerg  -  2009-07-17 18:08:51
SUPER !! Elsker at lave denne "suppe", min kæreste elsker den :D Den bliver altid god når jeg laver den. Helst klart 10 i karakter . Altid et hit.

Henrik  -  2009-05-27 18:39:02
En dejlig opskrift med en vidunderlig smag af jordskokker, dog lidt for bitter. Den er ikke børne venlig da den ville smage godt med ½ liter wodka i.

Alice W  -  2009-04-08 20:01:19
Super lækker suppe - den bedste jordskokkesuppe jeg har lavet. Mange af forslagene er også gode - smag og behag.

Hanne-Lise  -  2009-02-26 11:47:53
Jordskokke smager i det hele taget godt sammen noget der er røget. F.eks. røget mørbrad, men også røget fisk. Man behøver ikke hønseboullion. Grøntsagsboullion er lige så godt. Et grønt drys over suppen er bare så lækkert. Karse er fantastisk! Og dertil et stykke brød der knaser, f.eks. norsk fladbrød. Vil lave denne suppe ofte.

Jeanne  -  2009-02-22 17:15:07
En rigtig lækker suppe. Jeg sparede ikke på citron (kom dog ikedet hele i). Suppen blev rost til skyerne af mine gæster.

Alice & Carsten  -  2009-02-04 18:26:47
Det er bare en super god opskrift, samt nem at tilberede ( intet kan gå galt ) - og så smager den bare guddommeligt. Bliver ( som altid ) bedre af at stå til næste dag.

Lennart  -  2008-12-11 01:22:23
Hei! Min gode veninne og kollega har laget en selv! Du finner den her: http://citronpikene.no/index.php/forsiden/45-supper/86-jordskokksuppe

Kristine  -  2008-10-31 18:32:17
Prøv at komme persille i suppen, det gør den endnu mere lækker. Ellers super god opskrift!

karin  -  2008-10-28 17:21:24
Det er en rigtig god suppe.

  -  2008-10-27 15:25:16
Flotte billeder

Kirsten  -  2008-10-26 07:39:07
Det er en rigtig dejlig, velsmagende og anderledes suppe. og...så får man desværre SÅ meget luft i tarmsystemet af den, så det sætter sit tydelige præg på aftenen. Jeg tror den er med til at øge CO2 udslippet

Jonas  -  2008-09-30 22:41:15
Opskriften er godkendt efter en afprøvning her til aften. Citronsaften var et rigtig godt supplement.

Jane Ravn  -  2008-09-21 20:34:18
Jeg brugte lidt røget boullion sammen med okseboullion og tilsatte et helt hvidløg. Det kan varmt anbefales.

  -  2008-04-14 12:27:08
Istedet for fløde, kan man bruge creme fraise eller lign, så bliver den mere fedtfattig. Ellers super god suppe.

[email protected]  -  2008-03-30 17:31:35
fantastisk grundsuppe - enkel og særdeles velsmagende. Ærbødigst Fl

marianne  -  2008-01-28 00:50:18
laver den med 1 løg og uden kartofler. Jeg svitser jordskokkerne og så tilsætter jeg grønsagsbouillion og hvidvin som jeg lader dem koge i. Synes ikke at mere en et stænk fløde er nødvendig og hvis man bruger hvidvin kan citronen udelades.

Alfa 24/01-08  -  2008-01-24 23:04:00
Den er en rigtig god opskrift. Et alternativ til bacon er parmaskinke som lige skal have en tur i ovnen.

Mette  -  2008-01-11 11:37:05
En skøn suppe. Let at gå til. Både min dreng og mand var helt vilde med den. Jeg fulgte ikke opskriften fuldstændig. jeg holdt igen med muskat og citronsaft og som andre foreslog, brugte jeg knap så mange kartofler og ekstra jordkokke. Virkelig godt. :)

Ninett og Michael  -  2008-01-08 12:04:24
Kanon lækker suppe vi har spist den med velbehag flere gange også uden fløde er rigtig godt tro det eller ej... vi har ikke lavet med bacon da suppen er genial i sig selv... vi syntes det er passende med citron saften da den fremhæver smagen.

Gitte  -  2008-01-06 20:27:16
Uhm - den er lækker. Vi har serveret den flere gange til gæster, og de er helt vilde.

Lene  -  2008-01-05 13:37:55
rigtig dejlig suppe, jeg tilsætter 1 porre 1 løg og sparer på citronsaft og muskat. man kan godt "nøjes" med 1 dl. fløde og 1½ dl. mælk - de sparer på fedtindholdet som er noget højt.

  -  2007-12-12 10:09:16
glæder mig til at prøve den

Dorte  -  2007-03-02 14:10:34
Rigtig god opskrift - har endnu ikke serveret for nogen der ikke kan lide denne suppe. Vil dog give ret i at man bør spare på citronsaften !

  -  2007-01-31 09:33:20
Smagte rigtig godt, men næste gang vil jeg undlade citronsaft og kun bruge 150 g kartofler og 1 løg. Det er synd hvis andre ting overmander jordskokkesmagen. I stedet for at drysse bacontern på dryppede jeg persilleolie på - det er noget sundere !

Peter  -  2006-12-22 17:54:43
En rigtig god opskrift, pas på med citronsaften, 1 spsk er efter min mening bedre end 2.