Kyllingefrikadeller 06

Kyllingefrikadeller 06, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Kylling - Hakket kylling

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lillian

Indsendt :      Red :
Kyllingefrikadeller 06, billede 4 Kyllingefrikadeller 06, billede 1 Kyllingefrikadeller 06, billede 2 Kyllingefrikadeller 06, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
100 gram Feta. 40+
50 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
50 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
1 tsk. Salvie, tørret
1 tsk. Rosmarin, tørret
1 tsk. Timian, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Citronpeber
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Fuldkornshvedemel
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Rødløg, hvidløg samt dild hakkes fint, fetaosten smuldres, soltørrede tomater og oliven hakkes.

Alle ingredienserne røres godt sammen og farsen hviler ½ time i køleskab. Lidt olivenolie varmes op på en pande og farsen formes til frikadeller (der bliver ca. 16 stk), der steges ved middelvarme, til de er gennemstegte.

Tips:

Inden man steger hele portionen kan man stege en lille prøvefrikadelle, så man kan smage, om der evt. skal mere salt eller krydderier i. Serveres fx. med ovnstegte kartofler og en god tomatsovs.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kyllingefrikadeller

karakterer:
Opskriften er vist 145773 gange,
og udskrevet 2667 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6365 (1515 kcal)
KJ pr. Pers. 1591 (378 kcal)
Vægt ialt 1028 gram
Vægt pr. Pers. 257 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 619 KJ (147 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 5.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-06 10:52:20
De smager ikke specielt godt! Prøv evt. Caspers kyllinge dunser istedet.

  -   2011-03-18 15:26:13
lækker frikadeller

  -   2011-01-27 19:08:28
Har brugt den der runde gedeost og istd for friske krydderurter og olivine lidt herbes de provance, tilføjede også lidt 3. Krydderi og to æg ist for 1. Smager lækkert, men ville nok bruge alm mel næste gang (evt hvid hvede..)

  -   2011-01-27 17:22:41
Hvad for en sovs severer man til? :)

  -   2010-10-11 08:36:10
Fantastiske frikadeller! jeg havde ikke salvie og timian, men brugte i stedet persille og purløg, og undlod oliven. De blev utrolig gode!!!! Og de kan sagtens fryses!

  -   2010-09-02 10:49:17
Husk at røre kødet sej med salt i et minuts tid, inden i kommer resten af ingredienserne i. Så vil i ikke opleve at farsen smuldre :-)

  -   2010-02-07 19:05:31
Jeg brugte også et ekstra æg og blød gedeost istedet for feta. Det gav et rigtig godt resultat.

  -   2010-02-03 20:12:50
Denne ret vil jeg varmt anbefale, har lavet den til mine gæster, som bare alle skulle ha' opskriften med hjem ;o) Jeg brugte ikke æg.

  -   2009-10-10 19:32:36
Hold op, hvor er de gode.. Det er bestemt ikke sidste gang de er lavet.. Jeg undlod oliven, salvie, hvidløg og timian, da jeg ikke havde dette i huset.. Synes stadig de blev super gode. .

  -   2007-03-23 15:48:20
Jeg elsker hvidløg. Men det smager ikke særlig godt i denne ret!

  -   2006-12-03 12:07:44
Der må gerne bruges et ekstra æg, idet frikadellerne let smuldrer