EmediateAd

      Forside

      Opskrifter

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Indsend opskrift

      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Kyllingefrikadeller I

Antal:
Pers.
Ret : Hovedretter

Ingrediens : Kylling - Kyllinger

Oprindelsesland : Ukendt oprindelsesland

Indsendt af : Lillian

Indsendt : 2006-10-02

Kyllingefrikadeller I 4 Kyllingefrikadeller I 1 Kyllingefrikadeller I 2 Kyllingefrikadeller I 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød hakket 5%
1 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
100 gram Feta. 40+
50 gram Soltørrede tomater i olie 1 soltørret tomat vejer ca. 10 gram.
50 gram Oliven. sorte. uden sten. i saltlage
1 tsk. Salvie, tørret *
1 tsk. Rosmarin, tørret *
1 tsk. Timian, tørret *
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Citronpeber *
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Fuldkornshvedemel *
1 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Forklaring:

Rødløg, hvidløg samt dild hakkes fint, fetaosten smuldres, soltørrede tomater og oliven hakkes.

Alle ingredienserne røres godt sammen og farsen hviler ½ time i køleskab. Lidt olivenolie varmes op på en pande og farsen formes til frikadeller (der bliver ca. 16 stk), der steges ved middelvarme, til de er gennemstegte.

Tips:

Inden man steger hele portionen kan man stege en lille prøvefrikadelle, så man kan smage, om der evt. skal mere salt eller krydderier i. Serveres fx. med ovnstegte kartofler og en god tomatsovs.



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 6365 (1515 kcal)
KJ pr. Pers. 1591 (378 kcal)
Vægt ialt 1028 gram
Vægt pr. Pers. 257 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 619 KJ (147 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 7.9 gram
Kulhydrat 5.7 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.6 (37 stemmer)

Opskriften er vist 83171 gange,
og udskrevet 2249 gange.

Mia  -  2006-12-03 12:07:44
Der må gerne bruges et ekstra æg, idet frikadellerne let smuldrer

Mette  -  2007-03-23 15:48:20
Jeg elsker hvidløg. Men det smager ikke særlig godt i denne ret!

Marlene  -  2009-10-10 19:32:36
Hold op, hvor er de gode.. Det er bestemt ikke sidste gang de er lavet.. Jeg undlod oliven, salvie, hvidløg og timian, da jeg ikke havde dette i huset.. Synes stadig de blev super gode. .

Jette  -  2010-02-03 20:12:50
Denne ret vil jeg varmt anbefale, har lavet den til mine gæster, som bare alle skulle ha' opskriften med hjem ;o) Jeg brugte ikke æg.

Grete  -  2010-02-07 19:05:31
Jeg brugte også et ekstra æg og blød gedeost istedet for feta. Det gav et rigtig godt resultat.

lotte  -  2010-09-02 10:49:17
Husk at røre kødet sej med salt i et minuts tid, inden i kommer resten af ingredienserne i. Så vil i ikke opleve at farsen smuldre :-)

  -  2010-10-11 08:36:10
Fantastiske frikadeller! jeg havde ikke salvie og timian, men brugte i stedet persille og purløg, og undlod oliven. De blev utrolig gode!!!! Og de kan sagtens fryses!

  -  2011-01-27 17:22:41
Hvad for en sovs severer man til? :)

Panchen  -  2011-01-27 19:08:28
Har brugt den der runde gedeost og istd for friske krydderurter og olivine lidt herbes de provance, tilføjede også lidt 3. Krydderi og to æg ist for 1. Smager lækkert, men ville nok bruge alm mel næste gang (evt hvid hvede..)

  -  2011-03-18 15:26:13
lækker frikadeller

  -  2012-03-06 10:52:20
De smager ikke specielt godt! Prøv evt. Caspers kyllinge dunser istedet.