Mini-rugbrød

Mini-rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : daytiger

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2.5 dl.lunkent vand
2 tsk.honning (gerne økølogisk akaciehonning)
300 g.groft rugmel
200 g.hvedemel
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold lidt hvedemel tilbage, hvis dejen skulle vise sig at være tilpas fugtig, før det hele er kommet i. Ælt dejen igennem og stil den til hævning en lille time.

Slå dejen ned, form 12 små brød, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 20 min.

Pens dem eventuelt med lidt pisket æg og pynt med sesamfrø, birkes, græskarkerner eller solsikkekerner.

Sæt brødene i ovnen og bag dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 25 minutter.

Tips:

Disse rugbrød smager dejligt og egner sig glimrende til frysning. Du kan derfor med fordel bage en stor portion og så hive dem op aftenen før, du skal sende dem med i ungernes madpakker.





karakterer:
Opskriften er vist 14641 gange,
og udskrevet 602 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-22 15:45:29
Den er god både på den saftige* og økologiske* måde.

  -   2007-10-22 15:43:31
Den er vildt god:-) prøv den jeg syntes i skal prøve medd lidt gulerod.... Umhh nam nam