Luciabrød 02

Luciabrød 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidLucia

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
100 g.smør eller margarine
75 g.sukker
50 g.gær
2 dl.mælk
1 æg
50 g.hakket sukker
50 g.rosiner
10 g.knuste mandler
1 tsk.salt
1 tsk.gul frugtfarve
 
 Pynt:
 Æggestrygelse (1 tsk. af æggeblommen blandes med 1 tsk. vand)
 Rosiner
 
Opskrift:
Mælken lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Dejen deles i to lige store dele, der formes til kugler, og hviler et par minutter. Hver kugle trilles ud i pølser og deles i ca. 15 stk. hver. Hvert dejstykke formes nu i så mange variationer som muligt, sættes på en smurt bageplade, stryges med æggeblomme, pyntes med rosiner og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.

Bages på ovnens midterste rille ved 200 grader C, til brødene er lysebrune. Ovnen skal have rette temperatur fra staten.

Tips:

770





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Luciabrød

karakterer:
Opskriften er vist 4584 gange,
og udskrevet 98 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu