Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Smørstegte rødspætter med smør og persille

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk

Rødspætte, helKilde : Bjørn Kok

Indsendt :

Smørstegte rødspætter med smør og persille 4 Smørstegte rødspætter med smør og persille 1 Smørstegte rødspætter med smør og persille 2 Smørstegte rødspætter med smør og persille 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 hele rødspætter
 hvedemel
 salt
 peber
 
 Stegning:
50 g.smør
 
 ekstra smør
 persille
 nye kartofler
500 g.grønne asparges
2 citroner
 


Opskrift:

Rødspætterne flås (Få fiskehandleren til det), rens fisken og klip finderne af. Rids evt. spætterne 2/3 ned langs rygbenet på hver side. Vend spætterne i hvedemel og krydder med salt og peber.

Steg spætterne i smør 5-6 minutter på hver side til de er møre (500 grams spætter), først på den mørke side.

Server med nye kartofler og persilledrys, brune smør, kogte grønne asparges og citron.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 32538 gange,
og udskrevet 797 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Lena Rosenkilde  -  2009-07-11 14:49:04
1. Kom hvedemel i en plastikpose, kom rødspætterne i, hold i åbningen og ryst posen til spætterne er dækket af mel. Du slipper for alt det ulækre på fingrene. 2. En god ting er, at komme lidt olie (jeg bruger olivenolie) på panden først og derefter smør. Smøret bliver ikke sort og du får en mere sprød og ikke meget mørkstegt fisk. 3. Jeg kommer smør i en lille rustfri smørskål og sætter den ned i/til kartoflerne, når de mangler ca. 5.min af kogetiden.