Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gravad laks (gravning)

Antal: 10 Pers.

Ret : Forretter

Hovedingrediens : LakseFisk

Laksefilet med skindHøjtid: Mortens aften

Kilde : Bjørn Kok

Indsendt af : Bjørn kok

Indsendt :

Gravad laks (gravning) 4 Gravad laks (gravning) 1 Gravad laks (gravning) 2 Gravad laks (gravning) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.laksefilet med skind
 
2 spsk.salt
3 spsk.sukker
4 spsk.stødt fennikel
 
 tørret dild
 


Opskrift:

Find først en passende form til fisken f.eks. en gratinform eller en flad skål. Mærk laksefiletten efter med fingerspidserne. Træk benene ud med en pincet.

Drys salt og sukker og gnid det godt ind i laksen, drys fennikel over. pak fadet godt ind i folie og stil det i køleskabet i 2 dage.


Skrab nu salt sukker og fennikel af, dette gøres nemmes med en kniv. drys med tørret dild.

Laksen er nu klar til at skæres på skrå i meget tynde skiver, nemmes med en laksekniv.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23030 gange,
og udskrevet 441 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


fiskemanden  -  2011-11-18 12:46:58
En god idé er også at tilsætte 1-2 spsk. stødt/tørret dild..