Porretærte (glutenfri)

Porretærte (glutenfri), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
250 g.mel (lige dele rismel majsmel og hirsemel)
125 g.mælkefri margarine
0.5 tsk.salt
0.5-1 kopvand
 
 Fyld:
1 bdt.frisk porrer
1 pakkeskinke i strimler
1 pakkebacon i tern
 Peber
 Evt.salt
 
 Æggestand:
2 hele æg + hviden fra ægget til bunden
1 dl.mælk
1 poserevet pizzaost (eller en blok Emmentaler revet i strimler)
 Peber
1 lille drys salt
0.25 tsk.Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Bund:
Margarinen smuldres i melet. Salt og vand tilsættes. Dejen æltes til den bliver fast og stilles i køleskabet i ca. 30 min. Herefter beklædes en smurt tærteform med dejen. Bages ved 200° i 30-40 min.

Fyld:
Porrer i skiver, skinke og bacon blandes i en gryde og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger.

Fyldet fordeles på tærtebunden, og æggestanden røres sammen og hældes over fyldet.

Tærten bages i ovn ved 200 grader C ½ time. Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke folie over de sidste 10 minutter.

Serveres med friskbagt flute og grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 17040 gange,
og udskrevet 410 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu