Smørkage 02

Smørkage 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Eml

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.hvedemel
150 g.margarine
70 g.gær
2 æg
40 g.Sukker
2 dl.Lunken mælk
50 g.rosiner
0.5 tsk.kardemomme
0.5 tsk.salt
 
 Remonce:
100 g.margarine
150 g.brun farin
1 spsk.sirup
 
 Vanille creme:
2.5 dl.mælk
20 g.sukker
1 æg
0.25 brevcremepulver
 
Opskrift:
Dejen æltes og sættes til hævning i ca. 15 minutter.

Imens laves cremen:
Cremepulveret, sukker og ægget røres sammen med en lille smule af mælken. Resten af mælken bringes i kog og tilsættes så den sammenpiskede masse, hvorefter det hele bringes i kog igen, hældes op i et fad, og drysses med lidt sukker ( for at forhindre skindannelse)

Den ene del af dejen rulles ud og lægges i bunden af en bradepande. Halvdelen af remoncen stryges på, og cremen lægges ovenpå og drysses med rosinerne. Den anden halvdel rulles ligeledes ud, og resten af remoncen stryges på. Rulles sammen som en roulade, der deles i ca. 15 stk. De lægges som snegle på dejen i bradepanden. Efterhæves 15 minutter. Den hævede dej stryges nu forsigtigt med æg. Bages ved ca. 200 grader i ca. 20-30 minutter. Pyntes med hvid glasur.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på smørkage

karakterer:
Opskriften er vist 7044 gange,
og udskrevet 197 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-31 14:32:12
ligner næsten en kage fra bageren, hvis man bager den i springform. denne portion passer lige til 3 springforme med en diameter på ca 20 cm.