Osmanisk pande/kebab/gryde (Osmanische Pfanne)

Osmanisk pande/kebab/gryde (Osmanische Pfanne), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 middelstore kartofler
8 middelstore gulerødder
1 aubergine
1 squash
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 bdt.snitløg/forårsløg
4-5 fedhvidløg
1 bdt.glatbladet persille
4 tomater
5 dl.grøntsagsbouillon
2 Bouillonterning
1 tsk.tomatpure
 salt
 sort peber
1 tsk.Osmansk kødkrydderiblanding
 Karry-pulver
 chili-pulver
 kommen
1 citron, Saft herfra
 olivenolie
 
Opskrift:
Kartofler:
vask, skræl og skær i små terninger. gulerødder: vask, rens og skær i tynde skiver. aubergine og squash: skyl og halvér, skæres så i ca 1 cm tykke skiver og skær skiverne i ca 1 cm store tern.

peberfrugter:
renses, halveres, skylles og snittes i ca 2-3 cm lange stykker forårsløg: renses, skylles og snittes til tynde ringe. hvidløg: skrælles og snittes i tynde skiver. tomater: flås, halveres og snit i små stykker

Persille: skyl og hakkes fint.

Kartofler, gulerødder og peberfrugt brunes i ikke alt for varm olivenolie. Aubergine, squash, forårsløg og hvidløg tilsættes og brunes i kort tid. Tomatpure tilsættes, svitses kort tid og dæk det hele med grønsagsbouillon. tilsæt: salt, peber, 1 tsk Osmansk kødkrydderiblanding, Karry-pulver, chili-pulver samt kommen og citronsaft og bouillonterninger.

Retten koges mør ved middelvarme i ca 40-45 minutter.

Til sidst blandes tomater og persille i, og retten serveres bedst lunken.

Tips:

Tyrkisk fladbrød eller ris, smager godt dertil.





karakterer:
Opskriften er vist 28404 gange,
og udskrevet 607 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-10-25 08:34:43
jeg tilsatte 0,5 kg skært oksekød i tern og så passede det til 3 pers, havde osmansk krydderi med hjem fra Tyrkiet og så lavede jeg kartoffelmos til

  -   2012-01-15 13:03:50
osmanisk gryde. Hver familie og restaurant har sin egen opskrift,man bruger hvad man har. Er kommet i tyrkit 15 år,og retten varierer gang på gang .

  -   2010-06-28 10:30:02
Jeg er lige kommet hjem fra Alanya i går, og den opskrift er langt fra rigtig. Og den er med oksekød

  -   2009-10-05 15:50:01
Hvor meget til denne portion. Er det oksekød eller kylling?

  -   2009-07-08 16:55:29
det er ikke osmanisk gryde, der er også kød i