Alternativ Lasagne (Stærk)

Alternativ Lasagne (Stærk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Claus

Indsendt :      Red :
Alternativ Lasagne (Stærk), billede 4 Alternativ Lasagne (Stærk), billede 1 Alternativ Lasagne (Stærk), billede 2 Alternativ Lasagne (Stærk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
100 gram Bacon i tern
2 spsk. Paprika
1 spsk. Chili, stødt
0.5 Spsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 Fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1000 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
100 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
0.5 spsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Mornaysauce kan købes på papkarton med 5 dl.
12 Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
100 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Svits de hakkede løg i margarinen, uden at give dem farve, tilsæt bacon, lad bacon smagen gå ud i margarinen.

Tilsæt paprika, chili, peberblanding, og det finthakket hvidløg, derefter kommes oksekødet, champignoner, grøn og rød peber skåret i mindre stykker i gryden, der røres rundt til kødet er brunet.

Salt tilsættes og fordeles ved omrøring, mornaysauce tilsættes, og gryden tages af varmepladen for ikke at brænde mornaysaucen fast i bunden.

Der efter fordeles sovs og lasagneplader lagvis i et ildfast fad, sovsen er det underste og øverste lag. kan Evt. overdrysses med gratinerings ost.

Bages ved 175 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter.

Serveres med flutes og salat

Tips:

Diverse kryderi anvisninger er selfølgelig kun vejledende, og kan øges/reduceres efter smag og behag Mænden af mornaysauce er ligeledes alt efter hvor sovset eller fast man ønsker sin lasagne.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 172715 gange,
og udskrevet 5207 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (91 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20790 (4950 kcal)
KJ pr. Pers. 4158 (990 kcal)
Vægt ialt 2592 gram
Vægt pr. Pers. 518 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 802 KJ (190 kcal)
Protein 11.6 gram
Fedt 12.4 gram
Kulhydrat 8.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-10-02 13:20:53
Den lasagne er blevet et sikkert hit herhjemme - hver gang den bliver serveret roser alle den til skyerne.. Jeg tilføjer mere bacon og bruger 350 gram champignon.. Rent 10-tal herfra :-)

  -   2014-05-03 19:21:47
Rigtig god, men jeg tilføjede dog en dåse cherrytomater for at give den lidt mere væske. Men rigtig lækker!

  -   2012-12-20 02:37:57
der vist noget der gået galt i opskriften, fløde skal altid bruges i lasagne minus vand selfølgelig.. efter min erfaring ødelægger mornay sauce'en kun retten. prøv dermed denne lasagne: 500g oksekød. en pakke champignoner. en dåse majs. ærter der tilsvare indholdet på majs dåsen. 1 helt løg. 3-5 hvidløg. 1/5 liter fløde. 1/5 liter sødmælk. ost evt. den du kan lide. udover det kan folk jo selv tilsætte hvad de vil, men oprindeligt så er den her vil jeg vove og påstå danmarks BEDSTE, og jeg siger det igen danmarks BEDSTE.

  -   2012-04-08 17:23:49
Tip: Inden mornay saucen hældes i så kan man hælde en dåse flåede tomater i og lade det koge op. Har smagt begge dele og synes bestemt at de flåede tomater giver en ekstra smag til den super gode lasagne

  -   2012-01-18 18:41:26
Super god opskrift. Jeg lavede den uden bacon tern, med stor succes.

  -   2011-10-25 20:31:04
Helt sikkert rigtig god smag! Jeg ville dog ønske, at jeg ikke havde blandet mornaysaucen i kødet - men i stedet gjort som man normalt gør i en lasagne, altså sauce-kød-plader-sauce-kød-plader-sauce. Jeg synes nemlig at det kød, der ligger øverst i denne lasagne bliver en aaanelse tørt og branket. Og se vil jeg bare lige sige, fordi jeg aldrig selv kan gennemskue det: her står 4-6 portioner, men jeg vil mene, at der er nok til 6 personer (i hvert fald hvis man spiser salat til)

  -   2011-10-25 18:23:54
Udemærket - alternativt kan man skrue ned for margarinen og tilsætte noget ingefær, både presset og revet fint - det pifter saucen lidt op med en frisk og dejlig smag, og med den mindre mængde margarine, bliver den mindre fedtet

  -   2011-09-30 12:15:11
det smager voll godt :D

  -   2011-04-26 09:00:28
Hvad er mornay sause? og håber den er go´ :)

  -   2010-09-14 17:02:01
Jeg syntes den er dårlig.!

  -   2010-08-05 18:27:00
Det var noget af en skøn lagsagne, jeg fortælle at min børnebørn er helt skudt, hvis man sige sådan. De er en dejlig familie lagsagne, bacon syntes er en smule for meget, men ellers som sagt en dejlig lagsang. 10 tomtotter for den ;)

  -   2010-06-13 10:36:38
God opskrift, men vil dog ikke anbefale at putte bacon i. Dog vil jeg nok komme lidt mere krydderi i da mornay saucen ophæver meget af det stærke...

  -   2009-12-04 18:11:57
En god lasange,Men ville foreslå et drys revet muskatnød i saucen:P Ellers rigtig lækker:)

  -   2009-05-19 14:29:17
Rigtig god lasagne ikke så stærk som jeg troede men den er vildt god jeg kom så også lige en bollion i kødet *S*

  -   2009-02-08 13:23:47
Mums.... Det smager bare rigitg godt. Brugte kun 500 gram hakket oksekød og godt med grønsager. Brugte den mornay sauce med 5% fedt. Bare godt med krydderier i.

  -   2008-12-21 14:04:15
No Bacon thats not good Lasagne style!! to put bacon in is to much american!

  -   2008-10-22 22:54:48
Mornaysauce kan du købe som ½ liters papkarton fra Arla. Det er faktisk bare en bechamelsauce tilsat revet ost, og evt. lidt fløde pisket med en æggeblomme.

  -   2008-03-28 15:15:55
Hvad er Mornay sauce? er det det der blødgør lasagnepladerne og giver en lille ekstra sag? er den hvad saucen? hvor kan man mon købe den?

  -   2008-03-07 19:11:50
Normalt bliver lasagne enten for tør, eller også klistre den hele vejen fra munden og ned i maven... Men ikke den her, den er super... lav den efter opskriften, og du får den bedste lasagne nogensinde

  -   2007-08-30 12:34:53
Lækkert, nemt med mornay sauce. RIGTIG GOD

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig lækker lasagne!!! Den bedste jeg nogensinde har smagt (og lavet)!!