Kallunsuppe

Kallunsuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Blandet kød - Kallun

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
2 lammekallun
1 kg.lammebryst
3 l.vand
1 spsk.salt
1 suppevisk af porrer selleritop persille timian og laurbærblade
500 g.nye gulerødder
750 g.grønærter
1 smørbolle (50 g smør/margarine og 50 g mel)
 salt
 hvid peber
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Der anvendes kallun af unge, nyslagtede sommerlam. Kallun er indmad, nærmere betegnet mave og fedttarme. Til en gang kallun hører også lammefødderne. Lammeføderne renses, flækkes og lægges i koldt vand tilsat salt. Kallunerne skrabes mindst 3 á 4 gange og overhældes der imellem med kogende vand. Fedttarmene skrabes og renses på den udvendige side, hvorpå de skæres op og renses indvendigt. De rensede fedttarme skæres tillige med kallunerne i små firkantede stykker og kommes sammen med lammefødderne og et stykke lammebryst i det kolde vand i gryden. Bringes i kog, skummes omhyggeligt, salt og suppevisk tilsættes, og det hele skal småkoge under låg i 4 – 5 timer. Når alt er omtrent mørt, tilsættes først de rensede, snittede gulerødder og lidt af de pillede ærter. Når grønsagerne er møre, tages suppevisk, lammefødderne og –brystet op, og suppen jævnes med smørbollen, der tilsættes under piskning. Suppen får endnu et opkog, smages til med salt og hvid peber og drysses ved serveringen med hakket persille. Kallunsuppe anrettes i terrin eller skål. Serveres i dybe tallerkner og det varme, udskivede lammebryst spises til. Groft brød gives til. Bemærk: Det kan være svært at fremskaffe de fornødne kallun, så de må bestilles i god tid hos slagteren hvis ikke man selv har får.





karakterer:
Opskriften er vist 8944 gange,
og udskrevet 112 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu