Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Langtidsstegt and

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : And - Ænder

And helIndsendt af : rita

Indsendt :

Langtidsstegt and 4 Langtidsstegt and 1 Langtidsstegt and 2 Langtidsstegt and 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3000 gram And, hel 2/3 af andens vægt er ben ca. (beregnet)
Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
Svesker, uden sten 1 sveske ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Timian, tørret
   
  Fond:
Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
Timian, tørret
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Rødvin. uspec. 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 laurbærblade
   
  Sauce:
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram



Opskrift:

Anden på mindst tre kilo skal tø langsomt op i køleskabet – to dage - i en skål, så der ikke drypper saft ned i køleskabet.

Fjern over- og indtræk (indpakningen), og lad den stå et par timer i køkkenet, før du putter kræet i ovnen.

Fond:
I mellemtiden har du stegt hals, vinger, hjerte, kråse osv. I en kasserolle med lidt snittet porre, timian og persillekvist. Gør det i andens løstsiddende gumpefedt. Hæld vand/rødvin ved og lad det snurre sammen med et halvt laurbærblad.

Rist leveren med lidt timian eller rosmarin, salt og peber. Spis den på et stykke brød og nyd en køkkenbajer til. Du har fortjent den.


Stop anden med æbler og svesker, salt og peber og lidt timian. Læg anden med ryggen opad på risten over bradepanden, hvori du har slængt fonden fra kasserollen. Ovnen står hele tiden på 130 grader C. alm. ovn.

Anden på risten står sådan i fire timer. Så vender du ham og giver ham yderligere små 2 timer.

Fordelen ved denne metode er, at kødet ikke svinder så meget. Skindet bliver sprødt og kødet mørt.

Lav sovs af den opsamlede fond.
SÅDAN:
Sigt ”saften” og skum noget af fedtet af. Med let hånd drysser du mel over det resterende fedt. Når det er opsuget, pisker du løs og tilsætter måske lidt gele`.

VELBEKOMME



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (34 stemmer)

Opskriften er vist 116886 gange,
og udskrevet 3777 gange.


Energi:
KJ total 16500 (3928 kcal)
KJ pr. Pers. 4125 (982 kcal)
Vægt ialt 3000 gram
Vægt pr. Pers. 750 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 550 KJ (130 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 13.1 gram
Kulhydrat 0.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2015-12-24 13:24:40
Prøv at ligge julemedisteren rundt om anden den sidste time, den blviler pragtfuld

Palle  -  2015-12-24 08:18:26
Denne and bliver bare perfekt, jeg laver den altid i stegeso. Et tip, tag en appelsin, skær den over, den ene halvdel lukker halsen, så æbler og svesker og lidt sukker den anden halvdel lukker andegumpen. Anden lægges bare på ryggen, og steges 6 timer, ingen vædske.

Karsten S  -  2015-12-22 17:23:27
Det bliver denne jeg prøver på torsdag.. tak.

Annette K K Andersen  -  2015-12-01 22:53:58
Den vil jeg prøve.😋 Det er liiige før, at jeg går igang med det samme. Tihi 😁

Lisa  -  2014-12-24 13:56:32
Husk, at når I indsender opskrifter og angiver tid, er det vigtigt også at angive om det skal være almindelig ovn, eller med blæserovn. Denne and, på 3000g er færdig på ca. 41/2 time. Ellers er den ikke til at skære ud, og bliver også trævlet---altså hvis den steges med blæserovn.

SAND  -  2014-11-12 07:49:39
PRØV AT KOMME EN MØRBRAD IND MIDT I ANDENM MELLEM SVESKER OG ÆBLERNE, DEN BLIVER BARE PRAGTFULD !!!!

  -  2012-12-22 23:40:26
Vi undlod timian - og resultatet blevet skønt alligevel :)

  -  2012-12-22 23:38:45
Superlækker og meget mør and blev resultatet - dog er det rigeligt med 4-4½ time ialt, erfarede vi.

Louise  -  2011-12-09 16:49:07
FANTASTISK juleand! Har testet den på gæster i dag og laver den igen juleaften.

Ernst  -  2011-12-08 09:50:42
Hvis man laver den dagen før, kan man så vente med de sidste 2 timer til selve dagen? Eller er det bedst af færdiglave den dagen før og så opvarme den?

Boe   -  2011-11-11 11:38:04
ohhh den var god rent 10 prøv den kan anbefales

Steen  -  2010-12-23 01:36:45
Det er den helt rigtige opskrift - kan anbefale at lave anden dagen før, paretere den og varme den ovn umiddelbart før servering.

Rita  -  2009-12-11 18:21:41
Hos os er den rigtige juleand

Inge Simonsen  -  2006-12-13 20:02:23
Det er ikke ligefrem jule and!!! men den lyder spændende, den vil jeg prøve i en anden anledning, tak for tippet