Abrikoslikør – Abrikos likør

Abrikoslikør – Abrikos likør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.udstenede abrikoser
7.5 dl.cognac
750 g.sukker
 
Opskrift:
Abrikoserne skal helst være nogenlunde modne til denne likør. De flås og udstenes og puttes efterhånden i rene henkogningsglas. Drysses ned med sukker. Stenene knuses og kernerne tages ud og lægges ned mellem abrikoserne, som overhældes med cognac. Glassene lukkes fast til med låg, gummiring og klemmer. De står nu tre uger, hvor du dagligt ryster glassene, så du ser sukkeret forsvinde i saften.

Så åbnes der for glassene, likøren sies gennem et klæde og fyldes på rene flasker som tilproppes og lakeres.

Abrikoskvaset pureres og sættes hen på henkogningsglasset til senere brug i desserter eller ved konfektlavning.

Denne likør er vidunderlig til cocktails.





karakterer:
Opskriften er vist 24923 gange,
og udskrevet 230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-09-06 18:21:56
kan man bruge soltørrede abrikoser i abrikoslikør

  -   2010-09-06 18:12:25
kan man bruge soltørrede abrikoser til abrikoslikør vh rene