EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Kontakt

      Annoncering


      Viden om mad

      Kalorieberegner

      Ugens horoskop

      Kryds og Tværs

      Din hjemmeside

      Matoppskrift.no

      TV Vestsjælland

      Indkøbs App

      Links













Vandbakkelser-som farmor lavede dem

Antal:
Portion
Ret : Kager

Ingrediens : Mel

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt af : Julie

Indsendt : 2005-06-02

Vandbakkelser-som farmor lavede dem 4 Vandbakkelser-som farmor lavede dem 1 Vandbakkelser-som farmor lavede dem 2 Vandbakkelser-som farmor lavede dem 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dejen:
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

4 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
    1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
  Kagecreme: 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2.5 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
0.25 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
    Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
Forklaring:

Dejen:
Bring vand og fedtstof i kog. Tilsæt melet på én gang og rør krafitigt, indtil dejen er bagt sammen. Sæt den til afkøling. Pisk æggene sammen og tilsæt dem, lidt ad gangen. Rør dejen ind imellem, den skal være ret fast. Sæt den på en smurt plade med to skeer. Bagetid 35-45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Der må ikke åbnes for ovnen de første 25 minutter, da vandbakkelserne kan falde sammen. Når man mener vandbakkelserne er bagt, tages en af dem ud af ovnen. Hvis den falder sammen, må bagetiden gøres længere.

Kagecreme:
Pisk det hele æg godt med sukkeret og pisk melet i. Bland det med den kolde mælk og den flækkede vanille. Bring cremen kog under piskning, og lad den koge godt igennem. Rør af og til i cremen under afkølingen. Kagecremen kan tilsættes citron eller appelsinsaft, vin, hakkede mandler eller nødder, rosiner eller lignende. Lidt flødeskum i kagecremen gør den mere let og lækker.

Tips:

Selv kan jeg bedst li' at blande kagecremen med kaffe. Hvis man ikke vil lave kagecremen, kan man også bare blande flødeskum med lidt kaffe eller lignende. Jeg plejer også at lave en kaffe-glasur, hvor jeg laver en ganske almindelig glasur, men putter lidt kaffe i istedet for vand.

Denne opskrift er fra min farmors kogebog (fra for lang tid siden) den hedder "Frøken Jensens Kogebog"



Andre brugere har også læst:


Energi:
KJ total 7832 (1864 kcal)
KJ pr. Portion 7832 (1864 kcal)
Vægt ialt 1035 gram
Vægt pr. Portion 1035 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 756 KJ (180 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 12.2 gram
Kulhydrat 12.0 gram


Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
* Betyder at vi ikke har fuld næringsoplysninger, men ingredienser med væsentligt vægt har vi oplysninger om energi, protein, fedt og kulhydrat.
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)
Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
(1=dårligst, 10=bedst)
Brugernes vurdering af denne opskrift: 8.9 (65 stemmer)

Opskriften er vist 84164 gange,
og udskrevet 2411 gange.

katrine  -  0000-00-00 00:00:00
Disse vandbakkelser smager en smule for meget af æg.. men det er første gang jeg prøver at lave vandbakkelser og de faldt slet ikke sammen, så opskriften er nem nok..

Laila  -  0000-00-00 00:00:00
hvormange bliver der ? sådan ca....

rikkemor  -  2007-01-22 09:11:31
jeg lavet en dobbelt potion og jeg fik ca 20 stk, lidt større end er tennisbold

Dorthe  -  2007-06-03 17:47:10
Man kan godt gøre dem knap så "fede" ved at kun bruge 60 g smør/margarine

pernille  -  2009-05-04 12:18:04
kan vandbakkelserne bages og så fryses uden fyld

  -  2009-10-14 21:45:17
Mine vandbakkelser var slet ikke bagte efter en hel time...de var sprøde og bagte udenpå, men indeni totalt ubagte og sammenklappede.

30/01 2010  -  2010-01-31 00:01:49
Prøv margarine istedet for smør, 1/8 tsk.salt- 1,tsk.melis og 1/2 tsk.bagepulver,bland det sammen med melet..3 æg.Æggene må tilsættes lige når afbagningen er taget fra varmen-eller først når den er helt afkølet.Prøv med varm luft 35.min.De kan bages dagen før.Fyld dem med kagecreme blandet med fløde.Glaseres med flormelis rørt med kakao og vand..

  -  2010-02-18 10:24:45
For at gøre det nemmere så køl dejen af i 3 min ca. Hæld det derefter over i en sprøjte pose, så er det nemmer at reducerer mængden og størrelsen.

  -  2010-09-01 16:18:25
de kan sagtens fryses ned uden fyld. har gjort det mange gange på arbejde :)

Camilla  -  2011-01-30 17:33:09
Jeg lavede dobb. portion, men brugte heldigvis kun 7 æg, hvilket endda var lige lidt for meget. Man skal nok være opmærksom på æggets størrelse. Men det blev nogle gode Wales-boller alligevel!

Ruth Bertelsen  -  2011-03-05 14:52:23
Hurra så lykkedes det, denne opskrift kan jeg kun anbefale. De blev bagt på midterste ribbe 45 min. og de er bare så flotte og store.

Helga  -  2012-11-27 17:20:49
Jeg har lavet vandbakkelserne 2 gange nu. De er bare blevet så flotte og lækre. Dem vil jeg bestemt lave igen. Jeg har fået 9 store af en portion, opg de fylder lige en plade. Jeg fylder dem med creme i bunden, så nogle teskefulde ribsgele og til sidst flødeskum, pynter med florsukker......uhmmm

  -  2014-02-25 15:31:38
mine vandbakkelser er helt smattede og falder helt sammen!!!!!

Annie  -  2014-06-04 14:51:35
Øv øv mine bakkelser er helt smattet ud, det er som om, der ikke er mel nok i opskriften. Sorry den lave bedømmelse, men de den opskrift kan jeg ikke anbefale.

Michelle  -  2014-06-05 23:23:28
De kan klart anbefales ! :)