Østrigsk - Ungarsk fletbrød

Østrigsk - Ungarsk fletbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :     

Ingredienser:
20 gram Gær, frisk
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
 
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
550 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren smuldres og udrøres med ½ dl af den 35 grader lune fløde. Sukkeret tilsættes. Lad gærblandingen stå ca. 15 minutter til den skummer lystigt.

Nu tilsættes resten af flødes, der er lunet til 35 grader, de sammenpiskede æg, det smeltede smør, salt og mel.

Dejen æltes sammen til den er blank og smidig og slipper bord og hænder. Den færdige dej skal være ret blød. Dejen stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time. Dejen slås ned og formes til et stort fletbrød - eller til to små.

Del dejen i 3 eller 6 lige store portioner og tril disse ud til lange tynde stænger. Flet disse løst sammen tre og tre og fold enderne ind under fletningerne inden brødene sættes til efterhævning på en smurt bageplade. Lad brødet efterhæve ca. 30 minutter.

Det pensles med sammenpisket æg og bages i en 225 grader varm ovn i ca. 30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 12638 gange,
og udskrevet 230 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12302 (2929 kcal)
KJ pr. Brød 12302 (2929 kcal)
Vægt ialt 931 gram
Vægt pr. Brød 931 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1321 KJ (314 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 11.1 gram
Kulhydrat 46.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-05 11:18:30
Der mangler en brskrivelse af hvad det er