Smørkrans med cremefyld

Smørkrans med cremefyld, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Smørkransen er fryseegnet, men optøningen tager lang tid.

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
1 dl.mælk
25 g.gær
100 g.smør
2 spsk.sukker
1 æg
300 g.hvedemel
 
 Fyld 1:
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk.sukker
1 spsk.hvedemel
0.75 dl.fløde
0.75 dl.mælk
1 spsk.vanillesukker
 
 Fyld 2:
50 g.smør
4 spsk.sukker
2 tsk.kanel
 
 Pensling:
1 æg
 
 Glasur:
129 g.flormelis
1 spsk.vand
 evt.kakao
 
Opskrift:
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det grundigt sammen til en smidig dej. Lad det hæve lunt og tildækket ca. 1 time.

Fyld 1:
Bland alle ingredienserne i en gryde og varm op til kogepunktet under piskning. Når det bliver tykt, slukkes for blusset, og fyldet afkøles. Slå dejen ned og rul halvdelen ud til en cirkel, der lægges i bunden og op ad siderne på en godt smurt springform.

Fyld 2:
Resten af dejen rulles ud til en rektangel på 12 cm's brede. Smør dejpladen med æg og drys med sukker og kanel. Rul dejen sammen til en roulade, der skæres i 3 cm. tykke skiver. Fordel æggecremen i springformen og læg skiverne derpå. Pensl med sammenpiskede æg og bag i ovn ved 200 grader i ca. 35 min. Lad den afkøle i form på en rist. Før servering pyntes smørkransen, med glasur.

Tips:






karakterer:
Opskriften er vist 22893 gange,
og udskrevet 640 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu