Fyldt svinemørbrad

Fyldt svinemørbrad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldt svinemørbrad, billede 4 Fyldt svinemørbrad, billede 1 Fyldt svinemørbrad, billede 2 Fyldt svinemørbrad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
200 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
50 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
   
  Persillesmør:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Sovs:
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Jævning
Kulør
   
Opskrift:
Mørbradene afpudses for sener. Der skæres en dyb rille i kødet på langs, der foldes lidt ud og bankes let.

De grofthakkedehakkede champignons ristes på en tør pande til væden er næsten fordampet. Grofthakkede valnødder blandes i og den pressede hvidløg blandes i.

Kødfladerne smøres med persillesmørret og fyldet fordeles over. Kødet foldes sammen og ombindes med snor. Eller hæftes sammen med kødnåle eller tandstikkere.

Kødet brunes i lidt fedtstof og lægges i et ovnfast fad. Steges ved 175 grader C. alm. ovn i 20 – 30 minutter afhængig af kødets tykkelse.

Kog panden af med bouillonen og hæld det ved mørbraden de sidste 10 minutter.

Hæld bouillonen tilbage på panden og tilsæt creme fraiche.
Jævn let og smag til med lidt soja.

Skær kødet i tynde skiver på skrå og server saucen til.

Tips:

Tilbehør:
Kartofler og diverse grønsager





karakterer:
Opskriften er vist 471337 gange,
og udskrevet 14323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (134 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11628 (2768 kcal)
KJ pr. Pers. 2907 (692 kcal)
Vægt ialt 1458 gram
Vægt pr. Pers. 364 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 797 KJ (189 kcal)
Protein 10.3 gram
Fedt 16.1 gram
Kulhydrat 2.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-07-31 18:24:30
Vi pakker mørbraden ind i bacon eller seranoskinke. Så bliver det nemmere at styre fyldet og det giver en god smag .

  -   2018-04-14 10:26:58
Havde meget svært ved at bibeholde fyldet inden i kødet. Da jeg skulle skære dem, var fyldet stort set væk 😢 Synes jeg fulgte opskriften, men for meget arbejde, når det så ikke lykkedes. Men det smagte godt 😋

  -   2016-05-31 10:25:28
Smager dejligt. Jeg brugte en stilk blegselleri i stedet for champignon. (Det var hvad mit køleskab bød på den dag). Sovs: med vildtbouillon og ribsgele. Grønsager som på billedet.

  -   2011-10-30 16:12:26
Super god påskrift !! Lidt rodfrugter ved siden af mums...

  -   2011-02-26 02:14:12
Til Anne Brug langtidsholdbar mælk, det jævner på samme måde som fløde, der er bare kun 1/4 del "fedt" i. Nemt og smager rigtigt godt med diverse krydderier tilsat (vendt omkring mørbraden, inden stegning på panden - max 2 min. på 3-4 sider og kog panden af med langtidsholdbar mæl - det tykner sovsen langt bedre. Mørbradden bliver dejlig rosa og blød

  -   2009-07-30 20:18:05
rigtig lækker ret - jeg brugte også maizena og fløde i stedet for creme fraiche, med et lækkert resultat...

  -   2009-02-04 19:23:30
Brug buko friskost med persille og hvidløg istedet for smør = spar fedt og smager meget bedre

  -   2009-02-02 14:08:14
I stedet for at skære mørbraden op, kan man presse enden af en trægrydeske igennem mørbraden så skal den ikke snøres sammen der er kun hul i den ene ende.

  -   2008-12-20 01:02:48
MUMS!! Top karakter herfra. - tilføje porrer i skiver som jeg opvarmede sammen med boullionen, og lagde det ved kødet, i det sidste tid i ovnen. Og Ovnstegte kartofler passede rigtigt godt til

  -   2008-06-14 14:37:59
Det lykkedes ikke mig at få sovsen til at smage godt, når der blev brugt creme fraice. Jeg holder på fløde i stedet...

  -   2007-12-30 09:25:43
Tak for en god opskrift!

  -   2007-03-21 13:05:20
super god og lækker ret

  -   2006-12-09 20:25:44
Et rigtigt festmåltid,prøv med ovnstegte kartoffelbåde,kartoflerne ca 60 min. kartofler og mørbrad på samme rist i ovnen

  -   2005-01-01 01:01:01
Brug kalkunbryst drop cremefraicen og brug vand og mel = spar fedtstof

  -   2005-01-01 01:01:01
kom lidt kogte ris sammen med champignonerne og skær mørbraden lidt ekstra ud, det er lækkert med ris til

  -   2005-01-01 01:01:01
Gode med spaghetti til