Hvidløgsris med stærk kylling

Hvidløgsris med stærk kylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 spsk.olie
4 fedhakket hvidløg
300 g.langkornede ris
6 dl.hønsebouillon
 
 Stærk kylling:
1 spsk.olie
1 løg i skiver
1 cm.skrællet frisk ingefærrod i skiver
250 g.kyllingebrystfilet uden skind i tynde strimler
1 spsk.sammenpresset brun farin
1 spsk.tamarindsauce
1 spsk.fishsauce
1.25 dl.hønsebouillon
 
Opskrift:
Hvidløgsris:
Varm olien op i en stor gryde, tilsæt hvidløg og steg det i 1 minut ved moderat varme. Tilsæt risen og steg videre i 2 minutter. Rør kyllingefonden i og kog op. Skru helt ned for blusset, læg låg på og kog risen i 10 minutter. Kom risen over i et ovnfast serveringsfad med låg og hold det varmt i ovnen ved lav temperatur.

Stærk kylling:
Varm olien op i en gryde eller sauterpande, tilsæt løg, ingefær og kyllingestrimler og sauter i minutter, til kødet er gyldenbrunt. Rør sukker, tamarindsauce, fiskesauce og kyllingefond i og kog op. Skru ned for blusset og lad saucen simre i 4-5 minutter, til den er reduceret med ca. (der skal dog stadig være en vis portion sauce tilbage). Hæld kylling og sauce over risen og server retten.





karakterer:
Opskriften er vist 22199 gange,
og udskrevet 324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu