Super boller uden klistret fingere (fedtfattig)

Super boller uden klistret fingere (fedtfattig), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Sivle

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
5 g.gær
7 dl.lunken vand
3 dl.Havregryn
600 g.hvedemel
1 tsk.salt
1 spsk.sukker
 
Opskrift:
Opløs gæren i vandet og tilsæt alle de andre ingredienser. Rør blandingen godt sammen. Sættes til hævning natte over et køligt sted. Sæt klatter af dej på en bageplade med to gafler. Drysses med solsikkefrø, birkes eller andet. Bages 20 min ved 225 grader

Tips:

Det er en god grundblanding. Melet kan med fordel skiftes ud med en blanding af grahamsmel, durummel, sigtemel, rugmel osv, så det bliver mere grove boller. Også reven gulerod gør sig godt. Rosiner og nødder, masser af kerner osv. Jeg har også brugt en hvidtøl og halv vand, var også en god løsning. Her kan tørrede korinander også være en god kombination. Dejen kan også deles i to, og bages som brød i form. God fornøjelse





karakterer:
Opskriften er vist 26068 gange,
og udskrevet 755 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-08 22:01:17
kan man godt tage sødemiddel i istedet for sukker

  -   2011-01-03 22:19:55
Helt vildt gode....brugte lidt durummel også.

  -   2007-05-09 19:19:55
Så ja, den er god nok med de fem gr. gær

  -   2007-05-09 19:19:18
Når en dej skal hæve natten over i feks. køleskabet, skal der meget lidt gær i dejen, for at den ikke vokser ud af skålen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal der virkelig kun bruges 5 g. gær?????

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er nok fordi man slet ikke skal ælte dejen og kun bruge en ske!

  -   2005-01-01 01:01:01
men smager meget godt..

  -   2005-01-01 01:01:01
Fik altså MEGET klistrede fingre. De tager for lang tid at lave medden lange hæve tid...