Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Bagte marcipanæbler med is

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Varm Dessert

Hovedingrediens : Frugt

ÆblerHøjtid: Mortens aften

Indsendt af : hlsr

Indsendt :

Bagte marcipanæbler med is 4 Bagte marcipanæbler med is 1 Bagte marcipanæbler med is 2 Bagte marcipanæbler med is 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 Æbler, røde 1 æble vejer ca. 100 gram uden kernehus
    1 æble vejer ca. 100 gram uden kernehus
1.5 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Ren rå marcipan
   
0.5 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
45 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Vanilleis 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 2 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

Æblerne skrælles og kernehuset hules ud. Bland en fast masse af æggehvide og marcipan og fyld i æblehullet. Herefter rulles æblerne i en blanding af rasp og sukker.

Æblerne lægges i et ovnfast fad og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn til overfladen er let brunlig (ca. 20 min).

Serveres straks varme med vanilleis.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (43 stemmer)

Opskriften er vist 99768 gange,
og udskrevet 4311 gange.


Energi:
KJ total 7268 (1730 kcal)
KJ pr. Pers. 1817 (432 kcal)
Vægt ialt 1111 gram
Vægt pr. Pers. 277 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 653 KJ (155 kcal)
Protein 3.2 gram
Fedt 6.0 gram
Kulhydrat 23.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


  -  2012-12-21 13:41:34
hvordan syntes i at det smager fra 1 til 10, jeg siger 10!!!!!! :-P

de seje!! :D  -  2011-12-06 14:10:21
prøv også med kanel og vanilie ;)

  -  2010-05-18 14:26:03
hvordan udhukes æblet så pænt og rundt???

Melissa  -  2009-12-26 14:20:55
De her æbler er virkelig lækre! jeg er meget overrasket :)

  -  2009-08-22 15:08:38
Meget bedre end forventet.. ! marcipanen smager slet ikke så meget igennem, som jeg troede den ville - godt hvis man ikke er en marcipan elsker. :)

Grith  -  2009-03-24 10:41:06
Nemt at lave og smager godt! =0) Jeg skraldet og udhulet æblerne på forhånd og lagde dem i en skål med vand som jeg kom i køleskabet. På den måde sku' jeg ikke være for længe væk fra selskabet, da jeg sku' ordne desserten ; ) (tørrede æblerne af inden jeg sku' bruge dem)

Jette  -  2008-11-03 09:45:42
Kan retten laves i forvejen, så den kun lige skal lunes før serveringen?

mig  -  2008-10-19 11:26:27
det smager godt med ristede bananer ved siden af

Star1980  -  2008-08-12 20:05:32
Hvordan for man raspen til at hænge fast?

Mmj  -  2008-02-04 23:16:25
Coulis... Ja.. Sådan laver man coulis: Frosnefrugter koges i smadder med noget sukker.. derefter blendes det til en ensartet masse. Du kan også lade nogle klumper være, hvis du fortrækker det.

Ninette  -  2008-01-07 14:50:26
Jeg prøvede dem her i weekenden. Jeg rullede dem i rasp og knuste markroner og severede appelsin med is til. ( se opskrift appelsin med is ) Over de færdige æbler dryssede jeg kokosflager. Uhmmm de er bare gode og jeg fik meget ros, da anretningen var enkel og flot. Havde også lavet lidt puré af frisk ananas som lå ved siden af æblet.Se opskrift ( ananas puré med rom)

Simone  -  2007-11-01 20:40:26
Jeg kkan virkelig anbefale de her det smager UTROLIG godt , det tager til gengæld lidt tid hvis du måske llige regner med at det er wupti men dig der sidder og læser det her - DET ER VIRKELIGT DET VÆRD!!!!

Laura  -  2007-10-27 15:15:49
Er det ligemeget hvilken slag æbler man bruger, eller skal det helst være madæbler?

Sally  -  2006-12-27 13:04:39
-Og nej, hviderne skal ikke piskes!

Sally  -  2006-12-27 13:04:06
De er fantastisk gode, og mht. tilbehøret er det jo kun fantasien der sætter grænser. Jeg serverede dem med vanille-is, whisky-syltetøj, karamelsauce og chokoladespåner, og helefamilien elskede det. de fik alle sammen opskriften med hjem.

flemming  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bruger marcipanen som den er det er også god med flødeskum

Vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
uhmmm de æbler skal afprøves i weekenden, de ser superlækre ud. Kunne godt tænke mig en opskrift på den røde sovs. Couilis laves....hvordan ?

sidsel  -  0000-00-00 00:00:00
lydetr fantakisk godt. vil prøve det.

lillemor  -  0000-00-00 00:00:00
hmm vil også vide om de æggehvider skal piskes stive inden de blandes med marcipan ???

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg blandede bare marcipan og æggehvider sammen, og af rasp brugte jeg almindelig rasp.

Sanne  -  0000-00-00 00:00:00
Er der nogen der vil svarer "Djago" - skal hviderne piskes stive inden de blandes med marcipanen

mette  -  0000-00-00 00:00:00
skal der bruges kagerasp eller alm rasp

djago  -  0000-00-00 00:00:00
skal hviderne piskes stive

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Det røde er en frugtsauce, mer kan sagtens bruges almindelig syltetøj eller en couilis

Christine  -  0000-00-00 00:00:00
HOV!... Hvad er det for noget rødt noget?? Umm se spændende ud, glæder mig til at prøve den.

Leh  -  0000-00-00 00:00:00
Rul æblerne i sukker og kanel. Uhm!!