EmediateAd

      Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Nyhedsbrev


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Gode Ben (stegeben)

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød

Diverse svinekødOprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Indsendt :

Gode Ben (stegeben) 4 Gode Ben (stegeben) 1 Gode Ben (stegeben) 2 Gode Ben (stegeben) 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.Flæskeben
30 g.margarine
 
1 spsk.Salt
 peber
15 dl.vand
 
 jævning
 salt
 peber
 


Opskrift:

Benene brunes i en stor gryde, nogle stykker af gangen så de alle bliver brune.

Benene lægges alle tilbage i gryden og der tilsættes ca. 1½ l. vand eller til det næsten dækker benene. Tilsæt salt, peber og lad retten koge langsomt til kødet er mørt ca. 2-3 timer.

Tag benene op og sigt evt skyen. Lad skyen koge ned til ca. ½ l. og jævn den med mel. Smag den til med salt og peber.

Serveres med kogte kartofler og rigelig sovs til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (35 stemmer)

Opskriften er vist 63915 gange,
og udskrevet 1425 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Annette K K Andersen  -  2015-12-14 22:29:27
Fantastisk opskrift. 2-2½ time kogte jeg benene i bouillonen, så falder kødet af, derefter på med hjemmelavet barbecue, og så ind i ovnen i 10 min på 200° Vi har lige spist benene som spareribs I morgen piller jeg kødet af, og så får vi sovsen og kartofler til.😁

Kim Kjærgaard  -  2014-11-22 11:43:57
IGEN reddede siden mig. Stod med et køb af nøgleben. Fint, men hvordan skulle de tilberedes.Var gået I glemmebogen, men nu plager husets beboere om denne ret!? Som altid opskrift fundet her.

  -  2013-02-10 11:58:49
nej nej nej de gode ben skal brunes evt på en pande og så skal de i en gryde med vand og der skal de så gerne stå ca 6 timer så kødet faktisk falder af knoglerne..

Tomse  -  2012-10-30 17:15:27
Prøv at steg røgetbacon i smør og derefter brun kødet der i. også godt.

  -  2012-09-15 14:41:48
ben bør laves i ovenen helt enig med sandra. men bruning og simren i gryde med bullion lauerbær blade to knuste enebær er svært og undgå hvis man vil have en god sovs til. sovs ska der til.

Mutti  -  2012-03-13 08:34:14
Tilsæt 8-10 svesker, det giver en himmelsk smag!

Marianne  -  2010-05-16 09:30:54
Tilsæt f.eks lidt hakket løg, en mørk øl og suppeterning - det giver en bedre smag i saucen. Ellers er det bare mums - ligesom i gamle dage.

sandra  -  2009-08-22 14:30:06
rigtig gode ben laves kun i ovnen, men masser af salt og intet til

  -  2008-08-29 17:57:59
Inden benene brunes, bør de gnides i salt.