Urtegårdskylling

Urtegårdskylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     
Urtegårdskylling, billede 4 Urtegårdskylling, billede 1 Urtegårdskylling, billede 2 Urtegårdskylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
400 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
  Pynt:
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Gnid kyllingefileterne med salt, peber og Herbes de Provense.

Pil og hak hvidløg og løg. Skyl grønsagerne. Skær squashen i tern. Halver peberfrugterne og fjern kernerne og den hvide membran og stilkefæstet - striml peberfrugten groft.

Opvarm 2 spsk. olie på en stor stegepande. Læg kyllingefileterne i og sted ca. 8 minutter. Vend og steg yderlig i ca. 5 minutter, eller indtil kyllingekødet er gennemstegt. Tag kødet op af panden, og hold det varmt.

Hæld resten af olien på stegepanden. Kom løg, hvidløg, squash og peberfrugt i. Svits under omrøring i ca. 10 minutter, eller indtil grøntsagerne er bløde. Hæld de flåede tomater i og krydr.

Læg låg på og lad det småkoge i ca. 10 minutter. Rør persille i og læg kyllingefileterne ovenpå. Læg låget på og lad det småkoge i yderligere 5 minutter.

Pynt med basilikum og server retten med ris eller couscous til.





karakterer:
Opskriften er vist 65444 gange,
og udskrevet 7499 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12162 (2895 kcal)
KJ pr. Pers. 3040 (723 kcal)
Vægt ialt 3177 gram
Vægt pr. Pers. 794 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 382 KJ (91 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 2.8 gram
Kulhydrat 10.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-09-14 17:34:38
Lyder super lækker. Vil lave det i aften. Og bruge resten af tilbehøret i morgen til en suppe.

  -   2008-01-11 17:03:56
Rigtig men at lave - vi havde nok til 6 personer i tilbehøret. Brugte kalkun istedet for kylling. Kan varmt anbefales.