Kylling i chili - chokoladesauce

Kylling i chili - chokoladesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Oprindelsesland : Mexico

MexicoKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 frisk kylling på 1 - 1.2 kg.
 Top fra grønsager (suppevisk)
6 chilipeber milde (fx. Guajillos eller Anchos)
2 tomater
0.5 dl.tomatkoncentrat
1 stort løg
2 fedhvidløg
50 g.usaltede jordnødder
50 g.mandler
6 tørrede lyse abrikoser
1 spsk.sesamfrø
1 knsp.stødt kanel
1 knsp.stødte nelliker
1 lille bundt koriander
50 g.mørk bitter chokolade
1 dl.majsolie
 salt
 
Opskrift:
Rens kyllingen og kog den i letsaltet vand i ¾ time med grønsagstoppe. Lad den afkøle i suppen.

Rens og skyl chilipeber, løg og hvidløg samt koriander. Tomaterne befries for skind og kærner og skæres hele i fine tern. Hak jordnødder og mandler og snit abrikoserne i fine tern.

I en tykbundet gryde svitses ingredienserne i majsolien, tilsæt tomatkoncentrat og påhæld suppe fra kyllingen og indkog til en tyk grød, tilsmag med kanel og nelliker. Juster tykkelsen med kyllingesuppen under indkogning. Der røres under processen, da retten nemt brænder på. Saucen, der skal være tyk i konsistensen, tilsættes nu chokoladen og tilsmages med salt.

Kyllingen parteres i 8 stykker og disse varmes langsomt op i saucen under forsigtig omrøring. Nyd retten med nybagt brød med hård skorpe.





karakterer:
Opskriften er vist 20452 gange,
og udskrevet 609 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu