Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde

Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde, billede 4 Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde, billede 1 Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde, billede 2 Grillet oksemørbrad vendt i salsa verde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.oksemørbrad
1 spsk.olie
 salt
 peber
 
 Salsa verde:
1 bdt.persille
1 citron
2 fedhvidløg
50 g.reven parmesan
 salt
 peber
 
 Grillede asparges:
2 bdt.grønne asparges
1.5 spsk.olivenolie
0.5 dl.balsamico
100 g.salatløg
0.5 bdt.basilikum frisk
 
 Spinatsalat:
200 g.babyspinat
50 g.danablu ost
2 spsk.olie
1 spsk.balsamico
 
Opskrift:
Mørbraden:
1 kg oksemørbrad befris for sener. Mørbradstykket gnides med lidt olie, godt med salt og friskkværnet peber. Steges på grillen til kødet føles fast, men eftergivende 40-60 minutter. Hviler 5-10 minutter inden der skæres af kødet.

Salsa verde:
Et bundt kruspersille hakkes fint. Blandes med reven citronskal, hakket hvidløg, reven parmesan og krydres med salt og friskkværnet peber.

Asparges:
På aspargesene skæres ca. 2-3 cm af bunden. Aspargesene pensles med lidt olie og grilles (læg dem på tværs så de ikke falder gennem grillristen). Vend dem ofte. Når de er møre og har fået flot grill-mønster tages de af. Læg noget sølvpapir på grillen og læg aspargesene herpå. Pensl dem med lidt olie, mørk balsamico og læg skivede skalotteløg ovenpå. Luk sølvpapiret rundt om aspargesene. Her trækker de et par minutter og holdes samtidig varme.

Spinatsalat:
Rør en olie/balsamico-dressing i en skål. Riv spinatbladene fra hinanden og bland dem med smuldret danablu i skålen.

Servering:
Oksemørbraden rulles i den grønne salsa og skæres i 3 cm tykke skiver. Aspargesene tages ud af sølvpapiret - gem olien - og lægges på tallerkenen sammen med kødet. Der drysses med frisk basilikum over aspargesene og balsamico/olien fra aspargesene dryppes over. Server spinatsalaten til.

Server med brød eller nye kartofler.

Tips:

Ved større stege og hele stykker kød er det en god idé at bruge et stegetermometer. Ved en mørbrad som denne på 1 kg skal risten være 10-20 cm over gløderne, og centertemperaturen skal være 55-60 grader for rosastegt, 60-65 grader for svagt rosa og 65-68 grader for gennemstegt.


Brug altid en grill-tang til at vende kødstykket med. Bruger du en gaffel, løber saften ud af "stikhullerne", og du risikerer at få et tørt stykke kød.





karakterer:
Opskriften er vist 104708 gange,
og udskrevet 4818 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-13 20:37:50
Uha! Det kunne nemt have gået galt. 40 til en time for en mørbrad – det er hærværk, hvis dog ikke mere er til koteletter eller andet gennemstegt kød. Vi satte stegetermometer i kødet, som var oppe på 63 grader (ups!) i løbet af ca. små 20 minutter. Kødet var desværre ikke rødt men et sted mellem medium og lidt mere. Øv. Men karakteren burde være oppe i den anden ende for opskriften var fantastisk! (Så bortset fra stegetiden, så må karakteren være 9!). Super lækkert! En dejlig balance mellem det ”søde og det sure”. Kanon opskrift!

  -   2010-05-14 12:13:37
Superlækkert - grillet på weberen. gæsterne var helt vilde med menuen, så det kan bare anbefales. Salsa Verde er forøvrigt også god til kylling

  -   2010-05-04 09:47:08
Marinerede mørbraden 1 timestid i 4.spsk olie, 1 hakket løg, 3 hakkede fed hvidløg og 1 håndfuld hakket krydderurter (persille, timian, osv.), inden stegning, snørres den (så den er lige tyk) skal steges ca. 35 minutter ved en vægt på 1½ kg. Ved servering kommes Salsa verde på - smager virkelig godt.

  -   2009-09-14 08:35:41
Aldrig har mine gæster og jeg smagt noget så dejligt. Vi valgte dog at følge Maria's forslag. Og lavede dem til bøffer. Tilbehøret var helt klart prikken over i'et.

  -   2009-08-30 18:26:43
Er helt enig med Maria, MEGET lækkert. Spændende med salsa verde.Og spinatsalaten kan også varmt anbefales.Gæsterne ville også ha' opskriften, så det var et hit.

  -   2008-09-13 17:03:32
Vildt lækker opskrift. Noget af det bedste jeg har nogensinde har lavet. Jeg lavede bøffer af oksemørbrad i stedet, grillede dem og dryssede så godt med salsa verde ovenpå. Mmmmmmmums. Til bøffer af 200 g. skal påregnes 8 min på hver side og så er de stadig lidt røde i midten.