Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløg

Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 stk.hvidløg
 olivenolie
6 spsk.peberrod
0.333 tsk.bordsalt
1 spsk.frisk basilikum
1 spsk.frisk timian
0.333 tsk.peber
1500 g.oksemørbrad
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 175°C.

Fjern den hvide, papiragtige skal fra hvidløget uden at dele fedene fra hinanden. Pensl det med olivenolie, dæk det med folie og rist det i ovnen i en time (sluk ikke ovnen bagefter). Afkøl hvidløget i 10 min., del fedene og klem dem for at udvinde selve hvidløgsmassen.

Mos hvidløg, peberrod, salt, basilikum, timian og peber sammen med en gaffel. Skru ovnen op til 200°C.

Puds mørbraden og gnid den med hvidløgsmosen. Steg mørbraden i 40 min. i ovnen, eller til et stegetermometer viser 70-75°C.

Placér mørbraden på et fad. Dæk den til, lad den hvile i 10 min. før den skæres i skiver, der serveres som en delikat forret.





karakterer:
Opskriften er vist 16877 gange,
og udskrevet 305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-08 23:19:46
stegetermometeret skal vise 55-58 grader hvis rosa. His lidt mere lys så 60 grader. Helstegt max. 65 gr. i midten af oksemørbraden med stegetermometer, ellers bliver den alt for tør.

  -   2005-01-01 01:01:01
den er rigtig god også på grillen