Jægerbøf

Jægerbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Jægerbøf, billede 4 Jægerbøf, billede 1 Jægerbøf, billede 2 Jægerbøf, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
3 stilke Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
5 Enebær, hele
2 tsk. Danablu 50+
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sauce:
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
lidt Timian, frisk
4 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

Kulør
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Salat:
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Tyttebærsyltetøj
   
Opskrift:
Ælt kødet med fintsnittet bladselleri, knuste enebær og danablu og form fire store bøffer.
Drys bøfferne med peber og brun dem på begge sider i fedtstof på en pande. Skru ned for blusset og lad dem stege færdige, som de nu ønskes.
Drys med salt efter stegningen og hold bøfferne varme.

Sauce:
Svits skivede champignoner og hakket løg på panden, drys mel over og spæd med bouillon og fløde - kog saucen igennem og juster med kulør, salt og peber.

Salat:
Skær æblerne i små terninger, dryp dem med citronsaft og vend dem i syltetøj.

Tilbehør:
God, hjemmelavet kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 18106 gange,
og udskrevet 212 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8242 (1962 kcal)
KJ pr. Pers. 2060 (490 kcal)
Vægt ialt 1334 gram
Vægt pr. Pers. 333 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 617 KJ (147 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 10.4 gram
Kulhydrat 4.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-19 11:41:41
Husker hvordan vi som drenge ofte fik denne menu på Hotel Vibæk i Ebeltoft. Skøn ret.