Ovnbagt kartoffelmos med parmasan og timian

Ovnbagt kartoffelmos med parmasan og timian, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : stisen

Indsendt :      Red :
Ovnbagt kartoffelmos med parmasan og timian, billede 4 Ovnbagt kartoffelmos med parmasan og timian, billede 1 Ovnbagt kartoffelmos med parmasan og timian, billede 2 Ovnbagt kartoffelmos med parmasan og timian, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
1 bdt. Timian, frisk
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. sæt dem i kog tilsat salt.

Riv parmesanosten og træk bladene af timian stilkene. Stilkene kan ikke bruges.

Hæld vandet fra kartoflerne gem evt. en smugle. Mas kartofler smør og væde til en ensartet luftig masse. tilsæt derefter timian og ost. rør æggeblommerne i.
Fyld i et smurt ildfast fad.

Derefter bages mosen ca. 15 min eller til den er gylden ved 180 grader C. alm. ovn.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bagt kartoffelmos

karakterer:
Opskriften er vist 141507 gange,
og udskrevet 2967 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11054 (2632 kcal)
KJ pr. Pers. 2763 (658 kcal)
Vægt ialt 2260 gram
Vægt pr. Pers. 565 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 489 KJ (116 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 16.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-01-26 18:38:57
Den er god tror jeg det er min mor og far der spiser den

  -   2010-03-06 17:41:43
Rigtig god til en kraftig gryderet. Familien var vilde den den.

  -   2010-02-04 21:59:04
Tak til Hanne og Hesse for de nyttige kommentarer.

  -   2010-01-19 16:44:47
wauu.. den bedste bagte kartoffelmos jeg har smagt!

  -   2009-04-16 17:33:14
Der er en fejl i fremgangsmåden. Mosen skal mases til en luftig masse INDEN væden tilsættes. Ellers bliver det nærmest bare til en puré, som overhovedet ikke er luftig. Det er også sådan man gør når man laver almindelig mos og fremgangsmåden er vel den samme.

  -   2008-10-07 15:39:39
Super, mine smagsløg danser endnu

  -   2007-09-04 13:01:51
revet ost fra poser, indeholder vand og ofte er det osteskorpen der er revet, i stedet for selve osten. Et stykke parmasan, kan holde sig i køleskabet i adskillige måneder.

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager helt fantastisk. Lavede retten nytårsaften med stor succes. Bagte den længere tid i ovnen, så den blev lidt fast i kanten. Bliver bestemt lavet rigtig mange gange fremover.