Dyrekøllesteg med svampesauce

Dyrekøllesteg med svampesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyrekøllesteg med svampesauce, billede 4 Dyrekøllesteg med svampesauce, billede 1 Dyrekøllesteg med svampesauce, billede 2 Dyrekøllesteg med svampesauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2500 g.dyrekølle med ben
5 fedhvidløg
12 enebær
50 g.smør
5 dl.vildtbouillon
 
 Svampesauce:
50 g.smør
250 g.champignon
250 g.østerhatte
1 dl.cremefraiche 38%
 salt
 peber
 
1 ds.syltede pære
 syltede tyttebær
 
Opskrift:
Dyrekøllen gnides på alle sider med en blanding af friskpresset hvidløg og knuste enebær. Halvdelen af smørret kommes i en stegegryde og stegen brunes godt på alle sider og krydres med salt og peber. Skru ned. Hæld den varme fond over og steg videre 2-2½ time.

Svampesauce:
De rensede og udskårne svampe ristes i resten af smørret. Stegen tages op, hviler tildækket i mindst 10 minutter. Stegefonden hældes op i svampene. Saucen tilsmages med salt, peber og balsamisk eddike og jævnes med creme fraiche.

Tilbehør:
Server med rösti og pærer med tyttebær.





karakterer:
Opskriften er vist 83345 gange,
og udskrevet 3740 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-06-13 21:01:45
Skanken kan skæres af og lægges ved siden af hvis køllen ikke kan være i gryden.