Dyreryg Dora

Dyreryg Dora, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Dyreryg Dora, billede 4 Dyreryg Dora, billede 1 Dyreryg Dora, billede 2 Dyreryg Dora, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1.5-2 kg.rådyrryg
200 g.tynde skiver mild røget bacon så de dækker ryggen
10 dl.kalve- eller vildtfond
2.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Læg baconskiverne på rådyrryggen, så de dækker overalt. Brug lidt bomuldssnor til at binde dem fast med.

Forvarm ovnen til 230 grader C. alm. ovn og sæt ryggen ind i ovnen i en bradepande. Efter 10 minutter skrues ned til 180 grader C. alm. ovn og fonden tilsættes. Den samlede stegetid er 50-70 minutter. Hvert tiende minut overhældes ryggen med fonden i bradepanden. Brug en stor ske.

Ryggen tages ud og trækker ca. 1/2 time. Den skal ikke dækkes til.

Imens koges fonden ind sammen med piskefløden i en gryde. Så er saucen klar. Smag og juster med salt.

Det er simpelt. Hemmeligheden er at man drypper ryggen med fonden hele tiden. Det er meget vigtigt. Og så naturligvis, at det ikke er en gammel buk fra dybfryseren man har gang i.

Server med råsyltede tyttebær eller en god gele og lidt ristede rørhatte eller trompetsvampe samt en god kartoffel.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Stegt Dyreryg

karakterer:
Opskriften er vist 56639 gange,
og udskrevet 2723 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (60 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-06 10:29:52
Ved servering kan fileterne skæres af benene og skæres i skiver på skrå som herefter lægges tilbage på ryggen, det er nemt og dekorativt, fadet kan så evt pyntes af med havle æbler med gele.

  -   2005-01-01 01:01:01
giver en virkelig mør og lækker dyreryg, kan varmt anbefales