Jordbær- og abrikoslagkage

Jordbær- og abrikoslagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 lagkagebunde
3 æg
75 g.sukker
75 g.hvedemel
 
 Fyld og pynt:
1.5 dl.piskefløde
 sukker efter smag
225 g.jordbær
225 g.abrikoser
 
Opskrift:
Skær abrikoserne halvt over og fjern stenene. Kog abrikoserne i en lille smule vand med sukker efter smag, indtil de er møre. Vask jordbærrene og skær dem halvt over. Lagkagebundene tilberedes ved at piske æg og sukker på maksimal hastighed, indtil dejen er lysegul og tyk. Fjern skålen og piskeriset. Vend melet i blandingen vha. en stor metalske. Gør dette forsigtigt for at holde lagkagebundene lette. Fyld dejen i 2 smurte og forede 18cm lagkageforme. Bages ved 120°C i ca. 20 minutter, indtil kagen springer tilbage, når der røres let ved den. Vend bundene ud på en rist. Pisk piskefløden på maksimal hastighed, indtil den er stiv. Tilsæt sukker efter smag. Skær abrikoserne og en tredjedel af jordbærrene i små stykker. Bland dem i halvdelen af flødeskummet. Fordel dette over en af lagkagebundene og læg den anden bund ovenpå. Fordel resten af flødeskummet ovenpå og pynt med resten af jordbærrene.





karakterer:
Opskriften er vist 14571 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu