Porretærte med Danablue

Porretærte med Danablue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
100 g.smør
100 g.hvedemel
100 g.grahamsmel
0.5 tsk.salt
3-4 spsk.iskoldt vand
 
 Fyld:
400 g.skivede porrer
50 g.smør
100 g.danablue
2 dl.fløde
2 sammenpisket æg
1 knsp.cayennepeber
 
Opskrift:
Smør, mel, salt og vand æltes hurtigt sammen. Dejen hviler 1 time i køleskab.

Porrerne svitses i smørret, til de er klare. Danablueosten smuldres i fløden og de sammenpisket æg kommes i. Smag til med cayenne. Hæld de afkølede porrer i æggemassen. Dejen rulles ud en smurt tærteform. Porrefyldet fordeles i tærtebunden. Tærten sættes i 200 grader C varm ovn og bages i 30-40 minutter til overfladen er let gylden.





karakterer:
Opskriften er vist 14876 gange,
og udskrevet 674 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-22 16:54:32
Utrolig god tærte... Den er ekstra god med en lille salat til ellers kan den godt blive lidt "kraftig"... :)

  -   2008-02-19 09:52:39
kan man evt. bruge fløde 13 eller hytteost?

  -   2005-01-01 01:01:01
pragtful, med smag. Brug gerne 150 gr. danablue og få bid i tungen.